Creşte un luptător pentru Hristos

Ce-ţi cer eu e doar atât: creşte un soldat pentru Domnul Hristos care, trăind în lume, să înveţe, totuşi, de la cea mai mică vârstă să fie evlavios.

Nu încetez să vă rog şi să vă implor şi să stăruiesc în rugăminţile mele să daţi copiilor voştri, mai înainte de orice, o bună creştere.

Dacă într-adevăr îţi iubeşti copilul, arată-i că-l iubeşti. De altfel, vei fi şi răsplătit pentru asta. Ascultă încă o dată ce spune apostolul Pavel: „Dar ea se va mântui prin naştere de fii, dacă va stărui, cu înțelepciune, în credință, în iubire și în sfințenie.” (I Timotei 2, 15)

Dacă ai impresia că ai făcut greşeli nenumărate, încearcă să găseşti în ele şi o mângâiere. Creşte un luptător pentru Hristos. Nu spun să nu-ţi laşi fiul să se căsătorească sau să-l trimiţi în pustie sau să-l pregăteşti pentru viaţa monahală. M-aş bucura, desigur, să fie aşa şi aş vrea ca toţi s-o dorească, dar, de vreme ce lumea crede că viaţa de monah e o viaţă grea, nu silesc pe nimeni s-o aleagă. Ce-ţi cer eu e doar atât: creşte un soldat pentru Domnul Hristos care, trăind în lume, să înveţe, totuşi, de la cea mai mică vârstă să fie evlavios.

(Sfântul Ioan Gură de Aur, Părinții și educarea copiilor, Editura Agapis, 2010, p. 59)

De la același autor

Ultimele din categorie