Cel mai grăitor exemplu de dragoste neîmpărtășiă e dragostea lui Dumnezeu față de om

Dumnezeu îl iubește pe fiecare, și cu o dragoste neasemuit de puternică – dar mulți sunt pe pământ oamenii care Îi răspund cu o dragoste pe măsură?

Dragostea este minunată și prețioasă în orice caz, chiar dacă nu e împărtășită. Pe de o parte, dragostea neîmpărtășită îl face nefericit pe om, iar pe de alta, la un anumit nivel de profunzime, îl face mai fericit și mai puternic.(…)

Cel mai grăitor exemplu de dragoste neîmpărtășită e dragostea lui Dumnezeu față de om. Dumnezeu îl iubește pe fiecare, și cu o dragoste neasemuit de puternică – dar mulți sunt pe pământ oamenii care Îi răspund cu o dragoste pe măsură? Până și oamenii care-I răspund lui Dumnezeu cu dragoste, dragostea lor nu se poate compara cu dragostea Lui față de noi. De altfel, aceștia sunt puțini, cei mai mulți dintre noi nici nu vor să știe de această dragoste. Reiese că cea mai înaltă dragoste care există în univers este tocmai o dragoste neîmpărtășită.

(Dmitrii Semenik, Dragostea adevărată: taina dragostei înainte și după căsătorie, traducere din limba rusă de Adrian Tănăsescu-Vlas, Editura Sophia, București, 2012, p. 62)

De la același autor

Ultimele din categorie