Nu în bătălii și nu în afaceri, ci în tandrețea conjugală și în măreția maternității se descoperă toată frumusețea sufletului feminin...

Încălcarea ierarhiei familiale poruncite de Dumnezeu - năzuința soției de a fi cap (de a deveni, în esență, masculină) și îngăduirea acestui lucru de către soț - pervertesc căsătoria.

Soțul este capul soției, așa cum și Hristos este capul Bisericii. În această poruncă evanghelică nu este nimic înjositor pentru femeie, așa cum pe căprioara gingașă n-o poate înjosi conștiința faptului că ea nu este leu puternic. Nu în bătălii și nu în afaceri, ci în tandrețea conjugală și în măreția maternității se descoperă toată frumusețea sufletului feminin..

Încălcarea ierarhiei familiale poruncite de Dumnezeu - năzuința soției de a fi cap (de a deveni, în esență, masculină) și îngăduirea acestui lucru de către soț - pervertesc căsătoria. Bărbatul a fost făcut mai puternic, și el trebuie să conducă familia - însă nu prin silnicie, ci prin bunătate și prin dragoste plină de abnegație, așa cum Mântuitorul a primit Crucea pentru Biserică. (Mitropolitul Vladimir al Asiei Centrale)

(Cum să întemeiem o familie ortodoxă: 250 de sfaturi înțelepte pentru soț și soție de la sfinți și mari duhovnici, traducere de Adrian Tănăsescu-Vlas, Editura Sophia, București, 2011, pp. 50-51)

De la același autor

Ultimele din categorie