Au început înscrierile la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Dumitru Stăniloae”

Educaţie

Au început înscrierile la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Dumitru Stăniloae”

    • Au început înscrierile la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Dumitru Stăniloae”
      Au început înscrierile la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Dumitru Stăniloae”

      Au început înscrierile la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Dumitru Stăniloae”

La Facultatea de Teologie Ortodoxă „Dumitru Stăniloae” din Iași, au început ieri, 15 iulie 2013, înscrierile pentru studiile universitare de licență și master, ce vor continua până la data de 19 iulie. La specializarea Teologie Ortodoxă Pastorală-studii de licență, proba scrisă la „Învățătura de credință ortodoxă” va avea loc luni, 22 iulie, de la ora 9.00.

Facultatea de Teologie Ortodoxă „Dumitru Stăniloae” din Iași organizează în perioada 15-19 iulie 2013, în intervalul orar 9.00-17.00,  înscrierile pentru studiile universitare de licență și master. Marți, 23 iulie, va avea loc selecția candidaților, afișarea rezultatelor și depunerea contestațiilor, urmând ca în data de 24  iulie să fie afișate rezultatele finale.

Pentru studiile de licență, Facultatea de Teologie ieșeană oferă 70 de locuri la buget și 60 de locuri cu taxă pentru specializarea Teologie Ortodoxă Pastorală/zi, 15 locuri la buget și 15 locuri cu taxă la specializarea Teologie Ortodoxă Didactică/ zi, 15 locuri buget și 15 locuri cu taxă la specializarea Teologie Ortodoxă Asistență Socială/ zi, 30 de locuri la buget și 15 locuri cu taxă la specializarea Artă sacră/ zi. Pentru specializarea Teologie Ortodoxă Pastorală, candidații vor susține  un examen scris la  materia „Învățătura de credință ortodoxă”, ce  va avea loc luni, 22 iulie, de la ora 9.00.

În ceea ce privește cursurile de master zi, Facultatea de Teologie Ortodoxă „Dumitru Stăniloae” oferă 74 de locuri la buget și 110 locuri la taxă, pentru următoarele direcții de specializare: Hermeneutică şi teologie biblică, Teologie sistematică în context contemporan, Teoria şi practica formării religioase, Viața bisericii - teorie şi actualitate, Teologie practică si pastora l- misionară și Patrimoniu cultural. Pentru toate specializările de master,  admiterea va consta în concurs de dosare, media de admitere fiind, în proporţie de 100%, media generală la examenul de licenţă.