Înscrierea copiilor la grădiniţă se va face în luna mai

Educaţie

Înscrierea copiilor la grădiniţă se va face în luna mai

    • Înscrierea copiilor la grădiniţă se va face în luna mai
      Înscrierea copiilor la grădiniţă se va face în luna mai

      Înscrierea copiilor la grădiniţă se va face în luna mai

Potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, înscrierea copiilor la grădiniţă se va face în intervalul 2-31 mai. Domiciliul copilului în circumscripţia şcolară arondată, precum şi existenţa fraţilor şi a surorilor în aceeaşi grădiniţă sunt două dintre criteriile după care se vor face înscrierile.

Înscrierea copiilor la grădiniţă se va face în perioada 2-31 mai, iar reînscrierea pentru copiii care au frecventat grădiniţa în anul şcolar 2010-2011 se va face în perioada 4-21 aprilie, potrivit calendarului aprobat de MECTS.

Criteriile după care se vor face înscrierile sunt domiciliul copiilor în circumscripţia şcolară arondată grădiniţei, existenţa fraţilor şi a surorilor în aceeaşi grădiniţă. De asemenea, vor avea prioritate copiii care provin din familii monoparentale. Se mai pot lua în considerare motivaţii precum apropierea de grădiniţă a locului de muncă al părinţilor sau al susţinătorilor legali.

Cererile de înscriere vor fi discutate şi aprobate în cadrul Consiliului de Administraţie al fiecărei grădiniţe în perioada 31 mai-10 iunie, iar afişarea listelor cuprinzând cererile aprobate, dar şi cele respinse va avea loc în data de 11 iunie în loc vizibil, la intrarea în grădiniţă.

Ministerul Educaţiei aminteşte părinţilor şi cadrelor didactice că este interzisă condiţionarea înscrierii sau reînscrierii copiilor în grădiniţă de perceperea unor taxe sau sponsorizări din partea părinţilor.

Legea Educaţiei Naţionale, care prevede măsura introducerii clasei pregătitoare în învăţământul primar, intră în vigoare începând cu anul şcolar 2012-2013. În anul şcolar 2011-2012 copiii de şase ani vor putea fi înscrişi fie în grupa pregătitoare, fie în clasa I. Cei care au împlinit şase ani şi care în anul şcolar 2011-2012 vor fi înscrişi la grădiniţă în grupa mare, în anul şcolar 2012-2013 vor fi înscrişi automat în clasa I.

Copiii de cinci ani care în anul şcolar 2011-2012 vor fi înscrişi la grădiniţă în grupa mare, în anul şcolar 2012-2013 vor fi înscrişi în clasa pregătitoare.