Olimpiada județeană de religie pentru clasele IV-VI

Educaţie

Olimpiada județeană de religie pentru clasele IV-VI

    • Olimpiada județeană de religie pentru clasele IV-VI
      Olimpiada județeană de religie pentru clasele IV-VI

      Olimpiada județeană de religie pentru clasele IV-VI

Ieri, 18 mai 2013, a avut loc Olimpiada județeană de religie, cultul ortodox, pentru clasele IV-VI. Acest concurs ajuns la cea de-a  XVII-a ediție, a fost organizat la Școala Gimnazială Otilia Cazimir.

Ieri, 18.05.2013, a avut loc Olimpiada județeană de religie, cultul ortodox, pentru clasele IV-VI. Acest concurs ajuns la cea de-a  XVII-a ediție, a fost organizat la Școala Gimnazială Otilia Cazimir. Pr. Prof. Alexandru  Cristian Barnea, inspector de religie în cadrul Inspectoratului Școlar Județean a precizat: ”este un eveniment de suflet, care durează la Iași de aproape douăzeci de ani. Țin să mulțumesc foarte mult colegilor care s-au implicat în organizarea acestui concurs, în mod desosebit conducerii școlii Otilia Cazimir, dar și colegelor noastre Camelia Muha și Elena Mocanu. În același timp, trebuie aduse mulțumiri echipei de la Editura Sf. Mina, care este un partener constant în organizarea acestui conscurs  de tradiție. Nu în ultimul rând, vreau să mulțumesc membrilor comisiei de evaluare, însoțitorilor copiilor, tuturor colegilor profesori, care, într-o zi liberă, au dorit să fie alături de noi.  Acest tip de concurs creează o istorie recentă deosebit de viguroasă pentru o disciplină care, spre deosebire de altele, a fost reintrodusă în școală după 1989. Deopotrivă, participarea numeroasă dovedește nu numai un nivel de performanță încă de la nivelul clasei a IV-a, dar și faptul că există la copiii de astăzi dorința de a aprofunda ceea ce învață la clasă, de a ști mai mult și mai bine despre Dumnezeu și cum poate fi El trăit și iubit.”

Doamna Elena Mocanu, profesor de religie și membru în comisia de organizare s-a declarat plăcut surprinsă de faptul că ”dorința și bucuria  elevilor de a participa la olimpiadă este evidențiată de numărul relativ mare de elevi participanti, 250, din tot judetul Iași, atât din mediul urban cât și din mediul rural. Entuziasmul elevilor de a promova iubirea față de Dumnezeu prin această activitate extracurriculară a fost recompensat atât cu premii și mențiuni, conform metodologiei concursurilor școlare, cât și cu cărți, auxiliare didactice și diplome de participare din partea colaboratorilor noștri, Editura Sf. Mina.”