Peste 1.300 de candidaţi la bacalaureat s-au înscris la meditaţii

Educaţie

Peste 1.300 de candidaţi la bacalaureat s-au înscris la meditaţii

    • Peste 1.300 de candidaţi la bacalaureat s-au înscris la meditaţii
      Peste 1.300 de candidaţi la bacalaureat s-au înscris la meditaţii

      Peste 1.300 de candidaţi la bacalaureat s-au înscris la meditaţii

Cei mai mulţi dintre elevii care vor susţine examenul de bacalaureat în sesiunea din august şi au aplicat la programul de instruire propus de Inspectoratul Şcolar al Judeţului Iaşi vor să aprofundeze cunoştinţele de matematică.

În şase centre şcolare de la nivelul judeţului Iaşi au demarat ieri, 26 iulie, cursurile de pregătire în vederea susţinerii examenului de bacalaureat din sesiunea august-septembrie de către candidaţii respinşi în sesiunile anterioare sau de către cei cu una sau două corigenţe. Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar al Judeţului Iaşi, care a iniţiat programul de meditaţii gratuite, numărul candidaţilor înscrişi trece de 1.300 de elevi, cei mai mulţi dintre aceştia optând să se pregătească suplimentar la disciplina matematică, peste 550 de cereri. Un număr de peste 250 de candidaţi au optat pentru consolidarea cunoştinţelor de la limba şi literatura română, restul urmând să se pregătească împreună cu profesorii de specialitate la alte discipline, precum fizică, chimie, sociologie, istorie sau biologie. „Numărul mare de candidaţi care au optat pentru programul propus de echipa Inspectoratului Şcolar Judeţean Iaşi - peste 1.300 - demonstrează interesul acestora în privinţa examenului de bacalaureat. Cele mai multe înscrieri s-au înregistrat la matematică (peste 550 de candidaţi) şi la limba română (peste 250 de candidaţi)“, a precizat prof. Sabina Manea, purtătorul de cuvânt al ISJ Iaşi.

Vor fi ţinute cursuri de pregătire la următoarele centre: Colegiul Tehnic „Gh. Asachi“ Iaşi, Colegiul „D. Leonida“ Iaşi, Liceul Teoretic „Miron Costin“ Iaşi, Colegiul Economic Administrativ Iaşi, Colegiul Tehnic „Unirea“ Paşcani şi Grupul Şcolar Tehnic Hârlău, graficul de desfăşurare al acestora fiind publicat la adresa http://www.isjiasi.ro/documente/bacalaureat/2012/Program_cursuri_bacala….

2.200 de candidaţi înscrişi la bacalaureatul din august

Potrivit aceleiaşi surse, la finalul acestei săptămâni erau înscrişi pentru a doua sesiune a examenului de bacalaureat din august-septembrie peste 2.200 de candidaţi, însă numărul acestora va creşte după sesiunea de corigenţe ce se va desfăşura în zilele de 8 şi 9 august. Absolvenţii mai au la dispoziţie ziua de 10 august pentru a se înscrie la a doua sesiune de bacalaureat, cifra înaintată „înscriindu-se în media înregistrată în ultimii ani pentru cea de-a doua sesiune de bacalaureat a anului“.

Între 20 şi 21 august vor fi evaluate competenţele lingvistice de comunicare orală în limba română (proba A), urmând ca proba orală la o limbă străină să fie susţinută de către candidaţi în zilele de 21 şi 22 august (proba C). Evaluarea competenţelor digitale (proba D) se va desfăşura între 23 şi 24 august, iar în data de 27 august vor debuta probele scrise, cu cea la limba şi literatura română, urmată de limba maternă (28 august), proba obligatorie a profilului (29 august), proba la alegere a profilului şi specializării (31 august). Primele rezultate vor fi afişate pe 2 septembrie, iar după rezolvarea contestaţiilor vor fi afişate rezultatele finale pe 5 septembrie, candidaţii care vor fi admişi la examen având posibilitatea să se înscrie la admiterea la facultate, sesiune organizată în septembrie de instituţiile de învăţământ superior pentru locurile rămase neocupate după prima etapă de admitere din luna iulie.