Program de mobilitate preuniversitară pentru elevi

Educaţie

Program de mobilitate preuniversitară pentru elevi

    • Program de mobilitate preuniversitară pentru elevi
      Program de mobilitate preuniversitară pentru elevi

      Program de mobilitate preuniversitară pentru elevi

Începând cu data de 1 decembrie, elevii români care vor să studieze la un liceu public din străinatate, pe o perioadă limitată de timp, se pot înscrie la programul de mobilitate preuniversitară Highschools. Acest program este acreditat de către Ministerele Educației din țările în care elevii îți aleg să studieze, notele obținute echivalându-se în România.

Prin intermediul acestui program, desfășurat de Internațional Education Center România, elevii români cu vârste de peste 15 ani pot studia într-un liceu public din aproape orice țară din lume, pe perioade cuprinse între o lună și un an.

Mihai Timofte, coordonatorul programului, precizează că o asemenea experiență îi formează pe elevii participanți, echipându-i cu un set de abilități care le permite să se dezvolte personal într-un mediu multicultural.

"Elevii au șansa să cunoască cultura locală prin interacțiune directă și continuă, întrucât elevii admiși în program sunt cazați într-o familie locală din orașul în care vor studia, astfel încât familia de acasă va fi înlocuită temporar cu familia gazdă", a spus coordonatorul programului.

Pentru a putea beneficia de acest program, elevii trebuie să aibă peste 15 ani, rezultate bune la învățătură, cunoștințe medii de limba engleză și să dea dovada de maturitate și responsabilitate la interviul care este o parte esențială a procedurilor de selecție.

Costurile programului variază, în funcție de țară, între 7.000 și 10.000 de euro pe an.

"Suma îi asigură elevului cazarea în familia-gazdă, asigurarea medicală obligatorie, transferul de la cel mai apropiat aeroport în orașul în care va studia, precum și rapoarte lunare referitoare la activitatea sa școlară. Termenul limită de aplicare pentru elevii care doresc să participe în program este cu patru luni înainte de începerea perioadei de studiu, însă din cauza numărului limitat de locuri acordat anual elevilor români, aplicanții sunt încurajați să se înscrie cât mai curând", se arată într-un comunicat de presă.