Simulările examenelor naționale vor fi organizate în lunile februarie și martie

Educaţie

Simulările examenelor naționale vor fi organizate în lunile februarie și martie

    • Simulările examenelor naționale vor fi organizate în lunile februarie și martie
      Simulările examenelor naționale vor fi organizate în lunile februarie și martie

      Simulările examenelor naționale vor fi organizate în lunile februarie și martie

Simulările examenelor naționale din anul școlar 2013-2014 se vor desfășura în zilele de 18, 19 și 20 februarie (Evaluarea Națională pentru elevii clasei a VIII-a), respectiv 3, 4, 5 și 7 martie (Bacalaureat), a anunțat Ministerul Educației Naționale (MEN).

Ca element de noutate pentru acest an, se vor organiza simulări și pentru elevii de clasa a XI-a.

Simulările au un dublu scop, acela de familiarizare a elevilor cu rigorile unei evaluări naționale, respectiv a unui examen de bacalaureat național și optimizarea rezultatelor obținute de către elevii din învățământul preuniversitar la finalul studiilor gimnaziale/liceale, se menționează într-un comunicat de presă al MEN.

Disciplinele la care se organizează simularea Evaluării Naționale pentru elevii clasei a VIII-a, în anul școlar 2013 — 2014, sunt Limba și literatura română (18 februarie), Limba și literatura maternă — pentru elevii aparținând minorităților naționale care au urmat cursurile gimnaziale în limba maternă (19 februarie) și Matematică (20 februarie), afișarea rezultatelor fiind programată pentru data de 7 martie, conform calendarului aprobat de MEN.

De asemenea, MEN precizează că simularea probelor scrise ale examenului de bacalaureat pentru elevii claselor a XI-a și a XII-a din anul școlar 2013-2014 s-a stabilit astfel: Limba și literatura română (3 martie), Limba și literatura maternă (4 martie), proba obligatorie a profilului (5 martie) și, doar pentru elevii claselor a XII-a, proba la alegere a profilului și specializării (7 martie), toate probele fiind scrise, iar afișarea rezultatelor urmând a avea loc pe data de 14 martie.

"Rezultatele obținute de elevi la simularea Evaluării Naționale și la simularea probelor scrise ale examenului de bacalaureat nu se consemnează în catalog. În vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătățirea performanțelor școlare, rezultatele vor fi analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ, prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral", este precizat în același comunicat de presă.