A doua zi a Simpozionului internațional „Slujire și educație”, la Caransebeș

Episcopia Caransebeşului

A doua zi a Simpozionului internațional „Slujire și educație”, la Caransebeș

    • A doua zi a Simpozionului internațional „Slujire și educație”, la Caransebeș
      A doua zi a Simpozionului internațional „Slujire și educație”, la Caransebeș

      A doua zi a Simpozionului internațional „Slujire și educație”, la Caransebeș

Simpozionul Internațional „Slujire și educație” din Episcopia Caransebeșului a continuat marți, 10 mai, cu cele 2 secţiuni: Secţiunea Teologie, desfăşurată în Sala de festivităţi „Episcop Elie Miron Cristea” a Centrului eparhial şi Secţiunea Istorie bisericească, desfăşurată în Sala „1 Decembrie 1918” a Primăriei municipiului Caransebeş.

La ambele secţiuni au fost susţinute comunicări în plen de profesori de teologie, profesori de religie, preoţi cu preocupări istoriografice, istorici din ţară şi străinătate, specialişti în domeniul istoriei Banatului şi profesori de discipline istorice, sistematice şi practice de la facultăţile de teologie din ţară. La lucrările pe secțiuni au participat toți preoții din cele patru protopopiate ale Episcopiei Caransebeșului precum şi profesori de religie.

Temele dezbătute în cadrul Simpozionul Internaţional „Slujire și educație” se referă la acest an, declarat de către Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, ca „Anul omagial al educației religioase a tineretului creștin ortodox” și „Anul comemorativ al Sfântului Antim Ivireanul și al tipografilor bisericești în Patriarhia Română”, dar și tema locală „130 de ani de la prima apariție a periodicului bisericesc «Foaia Diecezană»”.

Prin acest simpozion am marcat cele două teme importante date de Sfântul Sinod al Bisericii noastre pentru anul 2016, dar și tema locală. Cei care au susținut lucrări în cadrul simpozionului ne-au împărtășit nu numai din experiența lor, ci și din experiența Sfinților Părinți ai Bisericii, bineînțeles cercetând cu deamănuntul arhivele și documentele ce se referă la viața și misiunea Sfântului Ierarh Antim Ivireanul, cât și la cei 130 de ani de existență a periodicului eparhiei noastre «Foaia Diecezană». De remarcat este faptul că în acest an, fiind unul special, închinat educației tineretului creștin ortodox, au susținut referate și profesorii de religie din eparhia noastră, care ne-au deschis noi perspective pentru intensificarea misiunii, slujirii și educației religioase și spirituale a tinerilor noștri”, a subliniat Preasfințitul Părinte Lucian.

Simpozionul se înscrie în săptămâna de acţiuni religioase, culturale şi artistice sub genericul „Zilele credinţei şi culturii în Caraş-Severin - Ediţia a X-a”, organizată de către Episcopia Caransebeșului cu ocazia hramului Catedralei episcopale. În această săptămână vor mai avea loc și trei festivaluri de muzică religioasă și poezie în grai bănățean, protagoniști fiind foarte mulți copii și tineri, iar în Duminica Mironosițelor va fi prezentată o piesă de teatru.

Sursa: episcopiacaransebesului.ro

Citește despre: