Biserica şi spitalul, sănătate sufletească şi trupească

24 Noiembrie 2015 13:20 Episcopia Huşilor
 

În cadrul Episcopiei Huşilor, de mai mulţi ani, cu binecuvântarea şi implicarea directă a Preasfinţitului Părinte Corneliu, Episcopul Huşilor, se derulează programul umanitar „Biserica şi spitalul, sănătate sufletească şi trupească“.

Programul urmăreşte dotarea spitalelor în vederea creării de condiţii mai bune pentru persoanele internate. Pe parcursul derulării acestui program, mai multe secţii ale spitalelor din Vaslui, Bârlad, Huşi sau Murgeni au fost dotate cu peste 1.500 de paturi echipate complet şi cu noptiere.

Pe lângă spitale, au fost vizate şi căminele de bătrâni din Huşi şi Giurcani care au fost dotate cu paturi echipate complet, lenjerie, prosoape de baie şi covoare noi pentru fiecare persoană internată.

Cu sprijinul generozităţii oferit din Germania şi Olanda, vineri 20 noiembrie 2015, a fost adus la Azilul de bătrâni din Huşi ultimul transport de 107 paturi noi, cu saltele şi noptiere, pentru echiparea totală a saloanelor ocupate de persoanele în vârstă.

Persoanele rezidente aici găsesc în sprijinul acordat de Biserică singura mângâiere ce le-a mai rămas după o viaţă plină de trudă, mare parte dintre ei fiind abandonaţi şi uitaţi de rude şi aparţinători.

Citește alte articole despre: spital, sănătate, donație, azil de batrani, Huși, Bârlad

Ultimele din categorie