Duminica Portului Popular Românesc, la sediul Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei

11 Octombrie 2017 21:40 Episcopia Ortodoxă Română a Italiei
 

În Duminica a 20-a după Rusalii, Episcopia Ortodoxă Română a Italiei s-a îmbrăcat în straie de sărbătoare, în costume tradizionale românești pentru a sărbători Ziua Portului Popular Românesc.

La paraclisul Adormirea Maicii Domnului din Roma, Preasfințitul Părinte Episcop Siluan a slujit Sfânta Liturghie, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi.

În cuvântul de învățătură, Preasfinția Sa, făcând referire la pericopa evanghelică a învierii fiului văduvei din Nain, a vorbit despre Dumnezeu Cel plin de milă și compătimire pentru făptura Sa, arătând că așa cum l-a izbăvit pe tânăr din moarte, tot astfel și pe noi dorește să ne slobozească din moartea păcatelor noastre; pentru ca învierea să lucreze în viețile noastre trebuie să avem mai multă credință, încredere în Domnul Dumnezeu.

Bucuria sărbătorii a fost întregită de vizita grupului de pelerini de la Parohia Sfântul Ioan Botezătorul din Savona, care au asistat la Sfânta Liturghie, iar la final s-au închinat la sfintele moaşte aflate în biserică.

Ultimele din categorie