Festivalul „Nepsis”, ediția Protopopiatului Toscana

11 Octombrie 2017 21:34 Episcopia Ortodoxă Română a Italiei
 

Cu ajutorul lui Dumnezeu și binecuvântarea Preasfințitului Episcop Siluan al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei, Sâmbătă 7 octombrie a avut loc Festivalul tinerilor „Nepsis”, ediția Protopopiatului Toscana.

Evenimentul organizat de Parohia Firenze 1, cu grija pr paroh I. Coman, s-a desfășurat cu participarea părintelui consilier Doru Garboan, coordonator al Departamentului pentru Tineret al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei și părintelui protopop I. T. Bobarnea. Tema abordată fost Libertate și responsabilitate în Hristos și a debutat cu filmul documentar realizat cu ocazia întâlnirii internaționale a tinerilor ortodocși ITO 2017 care a avut loc la Iași în septembrie 2017.

Părintele consilier a subliniat importanta creșterii spirituale a tineretului nostru din Italia, în duhul ortodox al bisericii noastre și care pleacă de la familie și se dezvolta și se împlinește sinergic în Biserică nu numai prin participarea la viața liturgică dar și prin aportul activităților catehetice, de școală in limba română, a taberelor pe care parohiile episcopiei noastre le săvârșesc.

Ultimele din categorie