Sfântul Ierarh Sofronie, Patriarhul Ierusalimului, cinstit în Episcopia Oradiei

Vineri, 11 martie 2016, Sfântul Ierarh Sofronie, Patriarhul Ierusalimului a fost cinstit cu multă bucurie duhovnicească în Episcopia Oradiei, fiind ocrotitorul spiritual al Preasfințitului Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei.

Un sobor de preoți și diaconi a oficiat slujba de Te Deum în paraclisul Sfinții Ierarhi Mărturisitori Ilie Iorest, Sava Brancovici și Simion Ștefan, Mitropoliții Transilvaniei de la Centrul Eparhial al Episcopiei Oradiei, în prezența Preasfințitului Părinte Sofronie, Chiriarhul locului.

În cadrul slujbei, s-au înălțat rugăciuni de mulțumire către Bunul Dumnezeu pentru darurile revărsate cu îmbelșugare peste Preasfințitul Părinte Sofronie și peste Sfânta și de Dumnezeu păzita Episcopie Ortodoxă Română a Oradiei.

Preasfințitul Părinte Sofronie al Oradiei a rostit un frumos cuvânt de mulțumire în care a vorbit celor prezenți despre viața și lucrarea sfântă a Sfântului Ierarh Sofronie, Patriarhul Ierusalimului, mare apărător al Ortodoxiei, mare iubitor al ascezei, al postirii și al dreptei viețuiri, după voia lui Dumnezeu, arătând importanța urmării pildei acestui sfânt ierarh al Bisericii:

„Sărbătoarea onomastică, pentru fiecare dintre noi, este un prilej de cinstire sporită adusă sfântului ocrotitor al cărui nume îl purtăm. Fiecare purtăm un nume care ascunde, în taina sa, și semnificațiile profunde pe care Dumnezeu le alege pentru fiecare dintre noi în clipa zămislirii. Așa se face că, nimic nefiind întâmplător în lumea aceasta, nu sunt întâmplătoare nici numele pe care le primim, în Taina Sfântului Botez sau, mai apoi, în timpul vieții, pentru cei care aleg să primească îngerescul chip, în Rânduiala tunderii în monahism”, a subliniat Preasfințitul Părinte Sofronie.

Sursa: eparhiaortodoxaoradea.ro

Ultimele din categorie