Duminica Înfricoşătoarei Judecăţi, la Mănăstirea „Valea Teilor”

Preasfinţitul Părinte Visarion, Episcopul Tulcii, s-a aflat în Duminica Înfricoşătoarei Judecăţi, (6 martie 2016), în mijlocul credincioşilor şi pelerinilor de la Mănăstirea Valea Teilor.

Înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi, Preasfinţia Sa a săvârşit Sfânta Liturghie arhierească în biserica Mănăstirii cu hramul Sfinții 40 de mucenici.

În cuvântul de învăţătură, Preasfinţia Sa a îndemnat credincioşii să se roage mai mult, împletind rugăciunea cu fapta milostivă: „Ziua de astăzi ne aduce aminte de judecata finală la care vom lua parte cu toţii. Să-l rugăm pe Mântuitorul Hristos Dreptul Judecător, să aibă milă de noi atunci, iar noi să ne străduim în toate zilele vieţii noastre să lucrăm la lumina poruncilor Domnului pentru ca să ne putem învrednici să dăm răspuns bun la Judecata Fiului Omului”.

În aceeaşi zi, Preasfinţia Sa a vizitat bisericile din parohiile Izvoarele şi Alba, protopopiatul Niculiţel, iar seara a săvârşit slujba Vecerniei misionare în Biserica Parohiei Învierea lui Lazăr şi Înălţarea Domnului din Tulcea.

Sursa: basilica.ro

Ultimele din categorie