(Video) Șapte ierarhi la sfințirea bisericii mănăstirii Sihastria Putnei  
 

27 August 2017  |  Evenimente
video:   Constantin Comici

Mii de credincioși din toată țara au luat parte duminică, 27 august, la sfințirea noului lăcaș de cult al mănăstirii Sihastria Putnei. Programul liturghic a început sâmbătă, cu slujba de priveghere săvârșită de Preasfințitul Părinte Damaschin, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților.

Slujba de târnosire a bisericii mari a Mănăstirii Sihăstria Putnei a fost săvârșită de un sobor impresionant de arhierei, preoți și diaconi și a fost urmată de Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie săvârșită de Înaltpreasfințitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei alături de: Înaltpreasfințitul Părinte Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, Înaltpreasfințitul Părinte Pimen, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, Preasfințitul Părinte Macarie, Episcop al Episcopiei Ortodoxe Române a Europei de Nord, Preasfințitul Părinte Damaschin Dorneanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților și Preasfințitul Părinte Ignatie Mureșanul, Arhiereu Vicar al Episcopiei Spaniei și Portugaliei.

Ca semn de prețuire pentru întreaga activitate derulată, părintele arhimandrit Nectarie Clinci, starețul mănăstirii Sihastria Putnei, a primit din partea Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Teofan, Crucea Moldavă

La sfârșitul slujbei a avut loc lansarea Albumului de fotografii „Zâmbetul Împărăției”, realizat de Pr. Prof. Constantin Necula și Dragoș Lumpan, împreună cu obștea mănăstirii Sihastria Putnei.

Video pe aceeași temă

Ultimele din categoria Evenimente

Video de Constantin Comici

Pe aceeași temă