Femeia casnică

Chiar dacă astăzi dictează moda, femeia este creată de Dumnezeu pentru a fi gospodină şi a întreţine căldura din familie. Rolul de casnică al femeii este, în mod eronat, înjosit, fiindcă acesta presupune o organizare deosebit de anevoioasă. 

Astăzi, cam toate femeile vor să fie business woman. Ele se ruşinează să fie casnice şi să educe copiii. Dar ce este rău în aceasta? (Tamara S.)

Chiar dacă astăzi dictează moda, femeia este creată de Dumnezeu pentru a fi gospodină şi a întreţine căldura din familie. Rolul de casnică al femeii este, în mod eronat, înjosit, fiindcă acesta presupune o organizare deosebit de anevoioasă. Nu în zadar auzim astăzi de multe ori de la domnişoare: „Vai, familie? Asta nu-i pentru mine!”. Este de înţeles acest lucru, fiindcă a crea o familie trainică, într-o atmosferă de dragoste şi respect reciproc, presupune un talent deosebit şi multă muncă, plus, desigur, ajutorul lui Dumnezeu. Oare nu din această cauză avem astăzi atât de multe divorţuri, fiindcă femeile nu vor să lucreze la crearea unei familii trainice?

(Dr. Dimitri Avdeev, Ioana Besedina, Femeia și problemele ei: perspectiva psihiatrului ortodox, Traducere din limba rusă de Eugeniu Rigoti și Adrian Tănăsescu-Vlas, Editura Sophia, București, 2011, p. 30)

De la același autor

Ultimele din categorie