2000 de studenţi din America au condamnat crima intra-uterină

Familie

2000 de studenţi din America au condamnat crima intra-uterină

    • 2000 de studenţi din America au condamnat crima intra-uterină
      2000 de studenţi din America au condamnat crima intra-uterină

      2000 de studenţi din America au condamnat crima intra-uterină

Cea mai mare conferinţă studenţească pro-viaţă din lume a adunat peste 2000 de studenţi în Conferinţa Naţională a Mişcării „Studenţi pentru Viaţă”.

BETHESDA, Maryland, 26 Ianuarie 2012

Activişti, lucrători sociali, voluntari şi lideri ai organizaţiilor pro-viaţă au analizat ultimele evoluţii ale luptei împotriva avortului, care este cel mai ucigaş flagel al lumii, arată Organizaţia Mondială a Sănătăţii, ucigând în fiecare an sute de milioane de oameni.

S-a conturat o hartă a acestei lupte în Statele Unite în 2011: zeci de clinici specializate în avorturi au fost închise, medicii care practică crima intra-uterină renunţă la aceasta, acţiunile în favoarea vieţii s-au dublat ca număr şi intensitate în ţară.  

Prezenţa la conferinţă a Guvernatorului de Arkansas, Mike Huckabee, arată puterea acestei mişcări sociale care are ca scop să elimine avortul din societatea americană.

Cei ce au conferenţiat la această adunare au scos în evidenţă necesitatea educaţiei pro-viaţă în familii, şcoli, dar şi în societatea civilă şi media. De asemenea au arătat că infidelitatea familială este una dintre cauzele avortului: “Când un bărbat şi o femeie nu sunt credincioşi unul altuia, pericolul pentru viaţa copilului nenăscut este imensă”  a spus un conferenţiar. „Aceasta este de fapt calea către eradicarea avortului: iubirea”.

Stephanie Gray de la Centrul Canadian pentru Reformă Bioetică a spus: “Dacă cei care sunt mai albi nu au voie să-i ucidă pe cei mai negri, atunci nici cei mai bătrâni nu au dreptul să-i ucidă pe cei mai tineri”.

Guvernatorul de Arkansas a venIt cu un film documentar pe care l-a coordonat, intitulat “Darul Vieţii”, în care arată cum mare parte din generaţia sa s-a ratat din cauza alcoolului, drogurilor şi avorturilor.

Ziua următoare studenţii s-au alăturat sutelor de mii de oameni participanţi la „Marşul Vieţii” pe Dealul Capitoliului din Washington.

Traducerea şi adaptarea: Pr. Ioan Valentin Istrati

Sursa: http://www.lifesite.net