Serviciul femeii, o necesitate?

Este foarte greu să trăieşti doar în cadrul familiei şi de aceea este uneori de folos ca femeile să găsească un serviciu care să le întărească convingerile de familiste.

Este mai bine ca femeia să se concentreze asupra relaţiilor din familie, având grijă de soţ și de copii, sau este mai bine să se îmbine lucrurile de acasă cu cele de la serviciu?

Într-adevăr, astăzi, multe familii sunt nevoite să accepte ca ambii membri să meargă la serviciu, căci altfel nu pot supravieţui. Dar să ne gândim şi la familiile în care există posibilitatea alegerii. În zilele noastre, femeilor le este greu să accepte viața de renunţare, în cadrul familiei. Ele sunt nevoite să lucreze nu pentru a-şi îmbunătăţi traiul, ci pentru a conştientiza, prin comparaţie, cât de dragi le sunt soţul, copiii, grijile casei, care altfel ar părea că o duc spre o plictiseală totală. Este foarte greu să trăieşti doar în cadrul familiei şi de aceea este uneori de folos ca femeile să găsească un serviciu care să le întărească convingerile de familiste.

(Pr. Maxim Kozlov, Familia – ultimul bastion: răspunsuri la întrebări ale tinerilor, Traducere din limba rusă Eugeniu Rigoti, Editura Sophia, București, 2009, pp. 74-75)

De la același autor

Ultimele din categorie