,,Ce sacrificii trebuie să faci într-o prietenie pentru a ajunge la o căsătorie fericită?”

 

Există sacrificii, răbdare, înţelegere, diplomaţie. Acestea toate sunt sacrificii. Renunţarea la facultate pentru a te căsători este un sacrificiu. Este un sacrificiu, dar nu trebuie să se întâmple. 

Există unele sacrificii pe care trebuie să le faci în prietenie pentru a ajunge la o căsătorie fericită? Există sacrificii, răbdare, înţelegere, diplomaţie. Acestea toate sunt sacrificii. Renunţarea la facultate pentru a te căsători este un sacrificiu. Este un sacrificiu, dar nu trebuie să se întâmple. Cine a zis să renunţi la facultate? Nu renunţi, te căsătoreşti şi faci şi o facultate. Sacrificiul e că o faci mai greu. Trebuie să faci mâncare, nu mai merge aşa, iei un corn şi gata, te duci la cursuri.

Nu… faci mâncare, calci cămăşi etc. Nu mai mănânci oriunde. Mănânci la masă, pui faţa de masă albă, şerveţele, tacâmuri, e complicat. Sacrificiul deja intervine. Apoi stai la curs, îţi ceri scuze şi pleci, o dată, de două ori şi până la urmă nu mai vii la curs până nu îţi rezolvi problema pentru că îţi vine să vomiţi pentru că eşti în luna a patra. E complicat, nu e uşor. Dar acestea sunt lucruri normale. Au loc numai la prima sarcină, după a doua nu e problemă.  Am văzut câteva fete, câteva soţii care s-au speriat total, de la 4 luni la 8 luni n-au mâncat nimic, numai vomau, aşa reacţii dădea sarcina, asta este. 

(Părintele Nicolae Tănase, Soț ideal, soție ideală, Editura Anastasis, 2001, p. 123)

De la același autor

Ultimele din categorie