Cât de important este să fim în comuniune cu Biserica în aceste momente de încercare?

Foto: Catalin Acasandrei

Părinte, cât de important este să fim în comuniune cu Biserica în aceste momente de încercare?

pr Visarion Alexa a răspuns:
15 Aprilie 2020

Doamne ajută, Eusebiu!

Este foarte important să fim în comuniune cu Biserica, este foarte important! Sunt convins că idei avem toți. Sunt convins că toți credem cum ar fi mai bine, că avem soluții. Fiecare dintre noi ne dăm cu părerea, cum ar fi mai bine. Și facem asta pe net, ținând cont de faptul că acolo nimeni nu te poate trage la răspundere și orice spui, spui așa fără să ai stavilă.

Dar eu nu vreau să fiu în afara bisericii mele, eu vreau să fiu cu biserica mea, cu episcopul meu, cu duhovnicul meu, vreau să fiu cu comunitatea mea, să fim cu toții în același gând. Poate nu fizic, nu reușim să avem o întâlnire fizică în zilele ce urmează, dar cu toții vom fi într-o rugăciune, ceea ce este cel mai important fapt!

Nu e prima oară când trecem prin astfel de ispitiri, au mai fost probleme de genul acesta. Au mai fost momente când România s-a mai aflat în momente de molimă, a mai fost holera, a mai fost ciuma. Bisericile s-au închis și-atunci tot din același motiv, din dorința de a ține populația la oarecare distanță socială pentru ca nu cumva să se producă infectarea. Nu e primul moment când traversăm prin așa ceva.

Adaugă comentariul tău

Citește alte articole despre: convorbire, duhovnic, sfat, îndrumare, comuniune, biserică

De la același autor

Ultimele din categorie

Bloc Social Icons