Cum explicați textul de la Faptele Apostolilor capitolul 5, versetul 4?

Foto: Ștefan Cojocariu

Hristos a Inviat! Am si eu o intrebare referitoare la un text din Faptele Apostolilor: „Anania, de ce a umplut satana inima ta, ca să minţi tu Duhului Sfânt şi să doseşti din preţul ţarinei? Oare, păstrând-o, nu-ţi rămânea ţie, şi vândută, nu era în stăpânirea ta?" Cum adica „vândută, nu era în stăpânirea ta"? Daca vind ceva nu mai e al meu, e a celui ce a cumparat, nu? Iertare pentru nestiinta si multumiri pentru raspuns.

pr Andrei Atudori a răspuns:
19 Mai 2016

Adevărat a Înviat!

Sensul acestor cuvinte este altul. Anania și Safira aveau libertatea de a-şi vinde sau de a nu-și vinde țarina, așa cum aveau libertatea de a da doar o parte sau toţi banii pentru comunitatea. Nu aveau dreptul de a da o parte şi de a pretinde că au dat totul. Așadar, problema nu era că au păstrat o parte din bani, ci că au minţit pentru a părea duhovnicești.

Cu alte cuvinte, lor li se recunoaște dreptul asupa țarinii, cât și asupra banilor rezultați din vinderea ei, precum și dreptul de a face ceea ce doresc cu propriile bunuri până în momentul în care le-au destinat/ oferit comunității.

În plus, având în vedere faptul că în vremea aceea în comunitățile creștine foarte multe dintre bunuri erau în comun, chiar dacă au vândut acea țarină, de veniturile obținute se bucurau și ei alături de întreaga comunitate.

Spor în toate cele bune!

pr. Andrei

Adaugă comentariul tău

Citește alte articole despre: Faptele Apostolilor, talcuiri biblice, Anania si Safira

De la același autor

Ultimele din categorie

Bloc Social Icons