3000 de musulmani au atacat o comunitate creştină în Egipt

Religia în lume

3000 de musulmani au atacat o comunitate creştină în Egipt

    • 3000 de musulmani au atacat o comunitate creştină în Egipt
      3000 de musulmani au atacat o comunitate creştină în Egipt

      3000 de musulmani au atacat o comunitate creştină în Egipt

O comunitate creştină dintr-un sat egiptean a fost atacată sâmbătă, 28 ianuarie 2012, de către o mulţime de mii de musulmani.

Casele şi magazinele din Kobry-el-Sharbat, lângă Alexandria, au fost sparte şi apoi incendiate de către mulţimea răzbunătoare. Atacul a venit din partea unei mulţimi de peste 3000 de musulmani, conform Agenţiei de Ştiri Assyrian International News.

Atacul sângeros a fost determinat de un zvon că un bărbat creştin are o fotografie intimă cu o femeie musulmană pe telefonul său mobil. Mourad Samy Guirgis, bărbatul creştin s-a predat la poliţie pentru propria sa protecţie.

O întâlnire dintre reprezentanţii musulmani şi creştini a fost fixată pentru luni 30 ianuarie, a spus Părintele Boktor Nashad de la Biserica Sf. Gheorghe din El-Nahdah, însă mulţimea a distrus casa lui Guirgis şi a ars-o până la temelii.

Acelaşi lucru s-a întâmplat cu casele rudelor sale şi cu trei vecini creştini. Multe magazine, ateliere şi case din împrejurimi au fost incendiate.

„Am chemat poliţia, dar au venit foarte, foarte târziu” a spus Nashad. „Poate din cauza lipsei de securitate, ei cred că pot să facă ce vor” a spus preotul copt.

El a negat că islamiştii radicali sunt responsabili de această barbarie, ci doar săteni musulmani. Preotul s-a întrebat cum este posibil ca oameni care au trăit de zeci de ani în pace să fie acum capabili de o asemenea violenţă.

Mariam Ragy, o activistă creştină din Kobry-el-Sharbat, a spus că a durat o oră până când armata a venit la locul violenţelor. „Acest lucru se întâmplă de fiecare dată. Aşteaptă înafara satului până când musulmanii distrug tot, iar apoi apar să estimeze pagubele”.

Martorii spun că atacatorii erau salafiţi, iar unii erau membri ai Frăţiei Musulmane, cel mai puternic partid politic din Egipt.

Accesul maşinilor de pompieri a fost blocat de musulmani, până când casele incendiate au ars complet, a spus un alt martor. Niciun atacator nu a fost pus sub acuzare.

Traducerea şi adaptarea: Pr. Ioan Valentin Istrati

Sursa: www.christianpost.com