Adevărul despre violenţa din Nigeria împotriva creştinilor

29 Mai 2012 21:16 Religia în lume

Fostul preşedinte al Comunităţii Anglicane din Nigeria, Peter Akinola, a spus preşedintelui ţării Jonathan Goodluck că secta islamistă Boko Haram nu poate fi învinsă şi că aceasta a jurat că va extermina toţi creştinii şi evreii din ţară.

El a vorbit la Centrul Naţional Creştin din Abuja în timpul unei slujbe religioase inter-denominaţionale care a avut loc în cinstea Zilei Democraţiei.

În predica sa a spus: „Cunoaşteţi adevărul şi adevărul vă va face liberi”. Akinola a adăugat că secta şi-a început activitatea în 1966 şi că nu va putea fi învinsă de guvernul federal.

El a spus nigerienilor că nu trebuie să fie înşelaţi de istoria Boko Haram, şi că această sectă a început Jihadul împotriva creştinilor.

„Am ignorat adevărul. Boko Haram trebuie văzută în contextul adevărat. El este continuarea trecutului. Respingeţi orice declaraţii politice că Boko Haram nu este împotriva creştinilor. Este. Aşa a fost din 1966. Ei sunt determinaţi la jihad”.

Preşedintele Johnathan a răspuns că în ciuda provocărilor, ţara va rămâne indivizibilă: „Nigeria va rămâne indivizibilă”.
Traducerea şi adaptarea: Pr. Ioan Valentin Istrati

Sursa: http://www.persecution.org

Ultimele din categorie