Creştini răstigniţi în faţa Palatului prezidenţial din Cairo

21 August 2012 12:24 Religia în lume
 

Un raport al mai multor agenţii de ştiri din Egipt şi din Orientul Mijlociu a confirmat faptul că mai mulţi creştini copţi au fost răstigniţi de către suporteri ai Frăţiei Musulmane, creând panică printre comunităţile religioase minoritare.

Alţi creştini au fost abuzaţi de către aceeaşi mulţime, în faţa Palatului prezidenţial din Cairo. Anarhia este din ce în ce mai generalizată, deoarece armata şi poliţia simpatizează cu radicalii islamişti şi de multe ori ajută la actele violente împotriva creştinilor. Extremiştii au strigat sloganuri împotriva creşitnilor şi că astfel trebuie trataţi toţi urmaşii Celui răstignit, adică a lui Hristos.

Creştinii au fost răstigniţi de nişte copaci din faţa palatului lui Morsi. „Oricine este împotriva noului guvern este ţintă. În acest caz era vorba despre protestatari paşnici împotriva campaniei ostile a lui Morsi împotriva media” a spus Raymond Ibrahim, membru al Forumului Orientului Mijlociu (Middle East Forum) însărcinat cu un proiect de descoperire a celuleor teroriste din Egipt, relatează Al Khabar News.

Creştinii egipteni şi alte minorităţi religioase sunt ţinte ale aceste forme arhaice şi barbare de execuţie deoarece musulmanii radicali urmează unor doctrine care permit musulmanilor să crucifice pe inamicii lui Allah.

Traducerea şi adaptarea: Pr. Ioan Valentin Istrati

Sursa: www.christianpost.com

Ultimele din categorie