Jumătate de milion de copii nefericiţi în Marea Britanie

Religia în lume

Jumătate de milion de copii nefericiţi în Marea Britanie

    • Jumătate de milion de copii nefericiţi în Marea Britanie
      Jumătate de milion de copii nefericiţi în Marea Britanie

      Jumătate de milion de copii nefericiţi în Marea Britanie

Această concluzie a fost rezultatul unui studiu sociologic intitulat “The Good Childhood Report 2012” organizat de Arhiepiscopul anglican de York, Dr. John Sentamu.

Ierarhul avertizează că o generaţie de copii va fi “pierdută” dacă nu vor fi luate măsuri radicale pentru îmbunătăţirea vieţii copiilor în Anglia.

Raportul a fost realizat în colaborare cu Societatea Copiilor (Children’s Society) şi este bazat pe interviuri luate la mai mult de 30 000 de copii de la 8 la 16 ani. 9% dintre copiii din Regatul Unit sunt catalogaţi ca fiind “nefericiţi”, adică mai mult de 500 000 de copii.

Un fenomen important observat de sociologi este că nivelul de nefericire creşte alarmant odată cu creşterea vârstei. Astfel, 4% dintre copiii de 8 ani sunt nefericiţi, însă 14% dintre cei de 15 ani. Familia are cea mai mare influenţă asupra nivelului de fericire, copiii simţindu-se fericiţi dacă există armonie în casă şi dacă ei experiază relaţii iubitoare între membrii familiei. Copiii care se simt ascultaţi şi implicaţi în luarea deciziilor în familie au un nivel mai ridicat de fericire.

Mediul de acasă este de asemenea foarte important pentru o viaţă normală a copiilor. Copiii care trăiesc în casele sărace sunt mult mai nefericiţi decât cei care au un nivel mediu de prosperitate. Imaginea este de asemenea de mare importanţă în gândirea copiilor. Felul cum aceştia arată determină un nivel de mulţumire în rândul copiilor, dar mai ales a adolescenţilor. Astfel, 25% din copiii de 10 ani le pasă de felul cum arată, însă la 15 ani procentajul băieţilor preocupaţi de imagine este de 32 %, iar al fetelor 56%.  

Raportul identifică 6 priorităţi pentru o copilărie fericită: condiţiile corecte pentru a învăţa şi dezvolta, viziunea pozitivă asupra lor înşişi, relaţiile pozitive cu ceilalţi membri ai familiei, o casă primitoare, prietenii etc.

Arhiepiscopul de York a spus: “Testul moral pentru orice societate este felul cum ea tratează pe cei mai vulnerabili membri ai ei: copiii. Realitatea este că jumătate de milion de copii sunt nefericiţi şi acesta trebuie să fie un semnal de alarmă pentru noi toţi”.

Traducerea şi adaptarea: Pr. Ioan Valentin Istrati

Sursa: http://www.christiantoday.com