Persecuţia creştinilor în Marea Britanie sancţionată de prelaţii ţării

20 Aprilie 2012 17:44 Religia în lume

Într-o declaraţie făcută la Curtea Europeană a Drepturilor Omului, fostul Arhiepiscop de Canterbury, Lord George Carey a spus că creştinii din Marea Britanie sunt diabolizaţi de către societate şi mai ales de către curţile juridice şi sunt discriminaţi în mod sistematic. 

Carey a arătat către uzul judiciar al legii egalităţii pentru a marginaliza creştinătatea în favoarea unor culte necunoscute, minoritare ori chiar periculoase.

„Într-o ţară unde creştinii pot fi concediaţi pentru că îşi manifestă credinţa lor, unde sunt diabolizaţi de către autorităţile de stat şi în frică de a fi arestaţi pentru viziunea lor asupra unei etici sexuale, ceva este foarte greşit” a spus prelatul anglican.

Plângerile de persecuţie anti-creştină abundă în Marea Britanie. Printre ele, menţionăm pe Nadia Eweida şi Shirley Chaplin, care au fost date afară de la muncă pentru că purtau cruce la gât.

Creştinii sunt forţaţi să-şi trăiască credinţa într-un mod „subteran”, ascunzându-se de persecutori şi temându-se de stigmatizare.

De asemenea, liderul catolic Keith O Brien, Cardinal de Edinburgh a vorbit despre marginalizarea religiei în Marea Britanie şi a chemat pe toţi creştinii să poarte cruci la gât pentru a mărturisi credinţa creştină. „Fie că este purtată la gât, sau cu un ac la piept, Crucea ne arată a fi discipoli ai lui Hristos şi trebuie să o purtăm cu mândrie”.

Traducerea şi adaptarea: Pr. Ioan Valentin Istrati

Sursa: http://www.lifesite.net

Ultimele din categorie