Preşedintele iranian vorbeşte despre a doua venire a lui Hristos

30 Septembrie 2012 18:10 Religia în lume

Preşedintele iranian Mahmoud Ahmadinejad s-a adresat Adunării Generale a Naţiunilor Unite, spunând că venirea a doua a lui Iisus Hristos este aproape.

În învăţătura musulmană, Mântuitorul Iisus Hristos va veni la sfârşitul lumii, dogmă preluată din religia creştină. Preşedintele iranian a spus: „Dumnezeu Atotputernicul ne-a promis un om al bunătăţii, un om care iubeşte oamenii şi dreptatea absolută, un om care este fiinţa umană perfectă, numit Imamul Al Mahdi, care va veni împreună cu Iisus Hristos – Pacea să fie cu El”.

Conform credinţei musulmanilor şiiţi, urmată de Ahmadinejad, Iisus din Nazaret va veni din nou pe pământ, împreună cu imamul mai sus menţionat, pentru a aduce dreptate pe pământ.

El a adăugat: „Mulţumesc lui Dumnezeu că mi-a dat încă o şansă să particip la această întâlnire. Ne-am adunat aici să lucrăm împreună, să creăm o viaţă mai bună pentru întreaga comunitatea umană şi pentru naţiunile noastre”.

El a spus că creştinii, musulmanii, iudeii şi budiştii nu au nicio problemă în a trăi împreună: „Ei trăiesc împreună în mod confortabil şi într-o atmosferă de pace şi unitate”.

Ahmadinejad a spus însă că problemele curente şi incidentele amare ale istoriei sunt datorate „managementului greşit” şi „centrelor auto-proclamate de putere care s-au încredinţat diavolului”.

El a chemat liderii lumii să îşi pună încrederea în Dumnezeu şi să apere drepturilor omului.

Preşedintele a spus că opresiunea, imoralitatea, sărăcia şi discriminarea se vor sfârşi, pe când dreptatea, iubirea şi compasiunea vor birui.

Ultimele din categorie