„Moş Crăciun prin spital“

15 Decembrie 2017 23:46 Mitropolia Moldovei şi Bucovinei
 

În cadrul campaniei „Moş Crăciun prin spital“ organizată de ASCOR Iaşi, în parteneriat cu Parohia „Sfântul Nectarie“ din Iaşi, copiii de la Aşezământul „Sf. Ierarh Leontie“ din Rădăuţi au primit în dar 130 de ursuleţi de pluş.

Miercuri, 13 decembrie 2017, de ziua Sfântului Ierarh Dosoftei, nouă tineri de la Iaşi au pus ursuleţii în maşini şi au pornit cu bucurie spre ţinuturile Bucovinei. Odată cu ei a plecat şi Moş Crăciun pentru a se întâlni cu minunaţii copii de la Aşezământul „Sfântul Ierarh Leontie“.

Când au ajuns, în jurul bradului frumos împodobit, tinerii ascoreni s-au bucurat de un frumos concert de colinde susţinut de cei 130 de copii care i-au impresionat prin talentul lor, dar mai ales prin prietenia dintre ei şi prin dragostea cu care îşi primesc musafirii. La finalul concertului, copiii au primit în dar de la Moş Crăciun câte un ursuleţ pe care l-au luat la braţe, i-au oferit un nume şi s-au bucurat de „noul lor coleg de cameră“. „Acest ursuleţ îmi va fi prieten mereu, va dormi cu mine şi mă va însoţi peste tot“, ne-a împărtăşit unul dintre copiii de la aşezământ.

„Ne bucurăm că prin această campanie am putut ajunge şi în acest loc minunat, unde am fost primiţi cu atâta iubire. Copiii s-au bucurat enorm de micul nostru cadou, însă bucuria noastră de a-i vedea pe ei fericiţi, entuziasmaţi şi voioşi a fost cu mult mai mare. Este frumos când primim ceva, dar mult mai frumos este atunci când dăruim, când noi aducem bucurie în inimile şi-n sufletele celor care trec prin grele încercări. Bucuria lor este de fapt adevărata noastră bucurie. Mulţumim tuturor celor care ne sunt alături în această campanie. Pentru mine, ei sunt eroii acestor copii“ - a declarat Andrei Mocanu, coordonatorul campaniei „Moş Crăciun prin spital“. (Laura Oroşanu - Facultatea de Medicină Iaşi, voluntar ASCOR)

Ultimele din categorie