Şedinţa Sinodului mitropolitan al Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei

Astăzi, 20 mai 2016, la Mănăstirea Neamț au avut loc, sub preşedinţia Înaltpreasfinţitului Părinte Mitropolit Teofan, lucrările şedinţei Sinodului mitropolitan al Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei la care au participat Înaltpreasfintitul Părinte Pimen, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, Înaltpreasfintitul Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, Preasfintitul Părinte Corneliu, Episcopul Hușilor și Preasfintitul Părinte Calinic Botoșăneanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Iasilor.

Între deciziile Sinodului mitropolitan s-au aflat următoarele:

  1. Avizarea favorabila a propunerilor venite din partea Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților de canonizare a Mitropolitului Iacob Putneanul al Moldovei și a Sfinților Cuvioși Sila, Paisie și Natan de la Mănăstirea Sihăstria Putnei. Aceste propuneri urmează sa fie trimise spre hotărâre Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române.
  2. Analiza metodelor și mijloacelor de întrajutorare a parohiilor cu venituri reduse de pe teritoriul eparhiilor din cadrul Mitropoliei Moldovei și Bucovinei, dar și propuneri concrete de ajutorare a acestor parohii sărace.

De asemenea, membrii Sinodului mitropolitan au abordat și alte subiecte de interes local de pe cuprinsul celor patru eparhii care alcătuiesc Mitropolia Moldovei și Bucovinei. (Biroul de Presă al Arhiepiscopiei Iaşilor)

Citește alte articole despre: sinod mitropolitan, parohiii sărace, canonizare

Ultimele din categorie