Părintele Constantin Necula – profil biografic

Documentar

Părintele Constantin Necula – profil biografic

    • Părintele Constantin Necula – profil biografic
      Foto: Constantin Comici

      Foto: Constantin Comici

Părintele Constantin-Valer Necula este unul dintre cei mai cunoscuți și îndrăgiți preoți ortodocși ai acestor vremuri. Prin intermediul predicilor sale, al cărților, al conferințelor pe care le susține și prin participarea la diverse emisiuni și rubrici difuzate la televiziune, la radio și în online, acesta a ajuns la sufletele oamenilor de toate vârstele, ortodocși – dar nu numai – din țară și din străinătate. 

Constantin-Valer Necula s-a născut la 19 iulie 1970, la Brașov. Cu dragoste și simplitate, credința i-a fost insuflată încă din copilărie de către bunici și de către părinții săi, Constantin și Floare. 

În 1989 a absolvit Colegiul de Științe ale Naturii „Emil Racoviță” din Brașov. Apoi, în 1994, a terminat ca șef de promoție studiile Facultății de Teologie Ortodoxă „Sfântul Andrei Șaguna”, Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu.

S-a căsătorit cu Maria, alături de care are doi copii, pe Constantin și pe Alexandra. În 1994 a primit hirotonia în diacon, slujind în această treaptă pentru doi ani. Din 1996 este preot în Arhiepiscopia Sibiului, Mitropolia Ardealului.

Părintele Constantin Necula este doctor în teologie, specializarea catehetică-omiletică și pedagogie creștină. A făcut studii de specializare la Padova (Italia) și Versailles (Franța), cursuri de specializare în psihologie generală, în probleme legate de maltratarea copiilor, dependența de alcool și drog și comunicarea cu familiile celor cu diferite adicții. Este profesor universitar și prodecan al Facultății de Teologie din Sibiu.

E autor de volume de predici, de studii și articole de omiletică și catehetică, dar și de cărți pentru copii și tineret. A tradus mai multe lucrări, a scris articole în publicații din țară și de peste hotare. A semnat zeci de studii și de recenzii. A susținut sute de conferințe în România și în străinătate și a participat la numeroase emisiuni de radio, de televiziune și din online. 

Citește despre: