Prima cupolă a Catedralei ruse din Paris a fost instalată

Ortodoxia în lume

Prima cupolă a Catedralei ruse din Paris a fost instalată

    • Prima cupolă a Catedralei ruse din Paris a fost instalată
      Prima cupolă a Catedralei ruse din Paris a fost instalată

      Prima cupolă a Catedralei ruse din Paris a fost instalată

Prima cupolă a viitoarei Catedrale ortodoxe ruse din Paris a fost instalată în data de 19 martie 2016, în prezența a numeroşi ierarhi şi clerici, oficialităţi, jurnalişti şi credincioşi.

La Paris a avut loc sâmbătă, 19 martie 2016, amplasarea primei cupole a Catedralei Sfânta Treime aparţinând Eparhiei Chersonului din cadrul Patriarhiei Moscovei. Edificiul se află în apropierea Turnului Eiffel, pe cheiul Branly a râului Sena. Slujba de binecuvântare a cupolei a fost oficiată de Preasfinţitul Părinte Nestor, Episcopul Chersonului.

La eveniment au mai fost prezenţi şi următorii ierarhi: Înaltpreasfinţitul Părinte Mihail, Arhiepiscopul Genevei și Europei de Vest (Biserica Ortodoxă Rusă din afara graniţelor), şi Preasfințitul Părinte Marc Nemțeanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Ortodoxe Române a Europei Occidentale.

Din partea statului francez au participat: secretarul de Stat pe relații cu Parlamentul, Jean-Marie Le Guen, arhitectul Jean-Michel Wilmotte. De asemenea, din partea Federaţiei Ruse la eveniment au fost prezenţi: ambasadorul Rusiei, Alexandr Orlov, vice-premierul rus, Serghei Prihodiko și șeful principal pe afacerile administrației prezidențiale, Alexandr Kolpakov.

Cu acest prilej, Serghei Prihodiko, vorbind în numele Guvernului Rus, a subliniat faptul că edificiul va fi finalizat înainte de termen. „Reprezentanţii companiei Bouygues ne-au informat că lucrările vor fi finalizate în luna august, mai înainte de data planificată iniţial. La toamnă centrul cultural şi lăcaşul de cult vor fi deja deschise vizitatorilor şi enoriaşilor”.

De asemenea, în cuvântul său, Episcopul Nestor a subliniat faptul că „această zi va rămâne în istoria prezenţei Ortodoxiei în Franţa, iar (edificiul n.r.) va deveni un simbol vizibil al apropierii relaţiilor de prietenie dintre poporul rus şi cel francez”.

Sursa: basilica.ro

Citește despre: