3.000.000 de semnături pentru familia tradiţională

Patriarhia Română

3.000.000 de semnături pentru familia tradiţională

    • 3.000.000 de semnături pentru familia tradiţională
      3.000.000 de semnături pentru familia tradiţională

      3.000.000 de semnături pentru familia tradiţională

Membrii Coaliției pentru Familie au depus la Senat, luni, 23 mai 2016, propunerea legislativă de revizuire a Constituției pentru definirea clară a familiei.

Inițiatorii propun să fie menționat faptul că o familie este întemeiată pe baza căsătoriei liber consimțite între un bărbat și o femeie.

„Asistăm cu toţii la o premieră istorică, naţională şi europeană întrucât trei milioane de cetăţeni români într-un enorm efort de solidaritate au semnat proiectul de lege privind revizuirea Constituţiei României, mai precis a articolului 48, aliniatul 1, care vizează definirea căsătoriei ca uniune dintre bărbat şi femeie. Încercăm astfel să înlocuim textul actual din Constituţie, căsătoria se bazează pe uniunea liber consimţită dintre soţi”, a spus Mihai Gheorghiu, Preşedintele comitetului de iniţiativă constituţională.

Cele aproximativ 12.000 de dosare cu semnături au fost aduse la sediul Senatului României cu un camion împreună cu o scrisoare simbolică de 30 metri lungime, cea mai lungă scrisoare adresată vreodată Parlamentului României.

„România se înscrie într-un trend european în acest sens. Există o iniţiativă la nivel european pentru definirea în aceşti termeni a căsătoriei şi avem şi exemplele de anul trecut ale Croaţiei şi Sloveniei care au făcut deja referendumul soldat cu succes pentru înscrierea în Constituţiile lor a acestei definiţii a căsătoriei”, a mai menţionat Mihai Gheorghiu.

Sursa: basilica.ro

Citește despre: