Patriarhul României a ajuns în Rusia

2 Decembrie 2017 11:37 Patriarhia Română
 

Părintele Patriarh Daniel a ajuns sâmbătă dimineaţa în capitala Rusiei pentru a participa la festivităţile prilejuite de împlinirea a 100 de ani de la restabilirea patriarhatului în Biserica Ortodoxă Rusă. Aeronava care a purtat delegaţia Patriarhiei Române a aterizat pe aeroportul Internațional Sheremetyevo din Moscova în jurul orei 11.00 (ora Moscovei).

Părintele Patriarh a fost întâmpinat de o delegaţie a Bisericii Ortodoxe a Rusiei formată din: Mitropolitul Veniamin de Orenberg, Mitropolitul Teofan de Kazan și Episcopul Irineu de Orsk și Gai.

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române este însoţit de:

  • IPS Mitropolit Nifon, Arhiepiscopul Târgoviştei;
  • Pr. Michael Tiţa, Consilier Patriarhal;
  • Pr. Ştefan Ababei, Consilier Patriarhal;
  • Arhid. Maxim Ţifui, Consilier eparhial;
  • Pr. Eugeniu Rogoti, traducător.

La împlinirea a 100 de ani de la restabilirea patriarhatului în Biserica Ortodoxă Rusă, au fost adresate invitaţii tuturor Întâistătătorilor de Biserici Ortodoxe Autocefale.

Luni, 4 decembrie 2017, când se împlinesc 100 de ani de la întronizarea Sfântului Tihon, primul patriarh rus după anul 1700 când împăratul Petru cel Mare a reformat Biserica Ortodoxă Rusă, reprezentanţii Bisericilor Ortodoxe locale vor concelebra Sfânta Liturghie.

Sâmbătă, Părintele Patriarh Daniel va participa la sesiunea solemnă a sinodului arhieresc și se se va adresa plenului format din cei 377 de ierarhi ai Bisericii Ortodoxe a Rusiei si celorlalți Primaţi prezenţi la evenimente. Toți Întâistătătorii ortodocși vor adresa un cuvânt.

Sursa: basilica.ro

Ultimele din categorie