Radio TRINITAS a împlinit 18 ani de emisie

17 Aprilie 2016 14:00 Patriarhia Română

Radio TRINITAS al Patriarhiei Române a împlinit duminică, 17 aprilie 2016, 18 ani de emisie. În data de 17 aprilie 1998 a fost realizată prima transmisiune din turnul Mănăstirii ieşene Golia, pe frecvenţa 92,7 MHZ.

Postul de radio TRINITAS a fost înfiinţat în anul 1996, din iniţiativa şi cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, pe atunci fiind Mitropolit al Moldovei şi Bucovinei.

Programele postului se adresează tuturor categoriilor de ascultători. Pe lângă transmisiunile în direct ale slujbelor oficiate la Catedrala patriarhală, grila conține emisiuni culturale, sociale și economice.

Radio TRINITAS îşi desfăşoară activitatea în noile studiouri din Centrul social-cultural Iustin Patriarhul din Bucureşti care au fost sfinţite de Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul României, în 09 iunie 2014 la Sărbătoarea Sfintei Treimi.

În data de 11 decembrie 2013, Radio TRINITAS a primit Diploma de Excelenţă pentru Cultură din partea Consiliului Naţional al Audiovizualului.

Postul de radio al Patriarhiei Române emite în prezent pe 51 frecvențe terestre ce acoperă peste 85% din teritoriul României. Acestora li se adaugă o frecvență via satelit pentru Europa. Emisiunile se realizează în studioul central de la București și în studiourile locale de la Iași, Sibiu și Craiova.

Sursa: basilica.ro

Ultimele din categorie