(Referendum) Înaltpreasfințitul Părinte Teofan: „Este vorba despre lumea de mâine, despre societatea în care dorim să trăim”

Dorim să fim membrii unei societăți fundamentate pe valorile Scripturii, ale cuvintelor lui Dumnezeu, Care nu se înșală niciodată? Sau dorim să facem parte dintr-o societate așezată pe idei, concepții, ideologii care nu au nimic de-a face cu normalitatea, așa cum ne-au lăsat-o tatăl, mama și tradițiile noastre bune?

Peste puțin timp vom fi chemați la referendum pentru modificarea unui articol din Constituție. Suntem chemați la vot pentru a schimba cuvintele „căsătoria între soți” cu formularea „căsătoria între un bărbat și o femeie”. Importanța acestei modificări este mult mai mare decât ceea ce pare la prima vedere. Este vorba despre lumea de mâine, despre societatea în care dorim să trăim. Dorim o lume creștină sau o lume păgână? Dorim să fim membrii unei societăți fundamentate pe valorile Scripturii, ale cuvintelor lui Dumnezeu, Care nu se înșală niciodată? Sau dorim să facem parte dintr-o societate așezată pe idei, concepții, ideologii care nu au nimic de-a face cu normalitatea, așa cum ne-au lăsat-o tatăl, mama și tradițiile noastre bune? De aceea suntem chemați la vot.

Înainte de manifestarea noastră prin participarea la vot este necesară multă rugăciune, este necesar mult post, pentru ca Dumnezeu să ne vină în ajutor. Suntem chemați, așadar, la vot, noi și cei care au aceeași viziune, aceeași concepție ca și noi.

În manifestarea noastră în această perioadă, suntem chemați să arătăm un duh de pace, de înțelegere, de iertare față de cei care au, poate, o altă concepție, o altă viziune, neabandonând, în același timp, mărturisirea integrală a adevărului în care credem. Dacă vom fi întâmpinați cu injurii sau ofense, să nu răspundem răului cu rău, să avem, în același timp, în gând și în inimă, cuvântul Sfântului Apostol Petru care zice: «Dacă veți suferi pentru dreptatea voastră, fericiți veți fi. De aceea, nu vă temeți și nu vă tulburați. Sfințiți-L pe Domnul Hristos în inima voastră și fiți gata a răspunde oricui vă va cere socoteală pentru nădejdea voastră» (I Petru 3, 14-15).

Așadar, Îl rugăm pe Dumnezeu să fie cu noi și rostim cu toții „Amin” – „Așa să fie”, „Vino Doamne împreună cu noi!”.

De la același autor

Ultimele din categorie