Irak – 43 de creștini asirieni eliberați

9 Martie 2016 17:32 Nicolae Pintilie Religia în lume

Cel puțin 230 de persoane au fost răpite, unele dintre ele fiind capturate din biserica satului în care se refugiaseră. Timp de aproape cinci luni nu s-a știut nimic de soarta creștinilor din satul irakian situat pe râul Khabur.

Citeam cu toții, în luna august a anului 2015, cum un întreg sat creștin din Irak a fost șters, la propriu, de pe fața pământului. Au fost răpite zeci de familii, așa cum anunța instituția de observare a respectării drepturilor fundamentale, Open Doors, citată apoi de Reuters. Cel puțin 230 de persoane au fost răpite, unele dintre ele fiind capturate din biserica satului în care se refugiaseră. Timp de aproape cinci luni nu s-a știut nimic de soarta creștinilor din satul irakian situat pe râul Khabur.

În apropierea sărbătorii Nașterii Domnului Iisus Hristos, 25 dintre creștinii răpiți în luna august au fost eliberați, așa cum anunță agenția de presă Fides, acțiunea fiind finalizată prin implicarea în negocieri a organismelor internaționale de protecție a drepturilor omului.

Luna februarie a anului 2016 a adus încă o veste bună, jurnalistul Katherine Weber raportând informații despre eliberarea a încă 43 de ostatici din rândul creștinilor asirieni răpiți în anul 2015.

De la același autor

Ultimele din categorie