Remedii naturale pentru astm

Sunt eficiente plantele medicinale cu proprietăţi antiseptice, expectorante, antialergice, vasodilatatoare şi sedative la nivelul musculaturii bronhiilor.

Aceste tratamente vor asigura creşterea rezistenţei organismului, suprimarea crizelor astmatice prin dilatarea bronhiilor, fluidificarea secreţiilor cu expectoraţie şi vasodilataţia coronariană, care scade presiunea sângelui şi creează un echilibru în organism.

*Infuzie din herba de busuioc, busuioc sălbatic (Prunella vulgaris), talpa-gâştei, sulfină şi cimbrişor (1-2 linguriţe la 250 ml apă clocotită); se infuzează acoperit 10-15 minute şi se beau 1-2 căni pe zi, înainte de mesele principale, având efecte spasmolitice în calmarea crizelor, tuse astmatică şi sufocări.
*Infuzie din herba de isop, sunătoare şi trei-fraţi-pătaţi, cu efecte expectorante, bronhodilatatoare şi antialergice.
*Infuzie din herba de lichen de piatră (Cetraria islandica), preparată dintr-o linguriţă herba la 250 ml apă fiartă, se mai dă în câteva clocote, se adaugă un vârf de cuţit de bicarbonat de sodiu şi se bea rece, având acţiune antibiotică în astmul alergic şi infecţios şi în inhibarea bacilului Koch.
*Infuzie din herba de troscot (Polygonum aviculare), din care se beau 2 ceaiuri pe zi, dimineaţa şi seara, cu efecte în astm şi tuse bronşică, datorită conţinutului ridicat în acid silicic solubil.
*Infuzie din amestec cu salvie, muşeţel, coada şoricelului şi roiniţă (în părţi egale), din care se pune o linguriţă la 250 ml apă clocotită, se infuzează acoperit 1 minut şi se beau 2 căni pe zi, cu efecte bronhodilatatoare, antiinflamatoare şi antialergice.
*Infuzie din amestec cu urzică vie, cimbrişor şi pătrunjel – frunze (în părţi egale), cu efecte în tratamentul de fond al astmului însoţit de spasme şi respiraţie şuierătoare.
*Infuzie din seminţe de anason sau fenicul, luate după mesele principale, în cure de 7 zile consecutive, având efecte antispastice.

(Viață sănătoasă și tinerețe prelungită prin medicină naturistă, vol. 1)

*Materialele de pe acest site au caracter informativ. Înainte de a începe orice fel de tratament naturist trebuie să faceți un test de alergie la tipurile respective de produse. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră, înainte de a începe o cură sau un tratament naturist.

De la același autor

Ultimele din categorie