Remedii pentru păr și piele cu ulei de ricin

Caracteristicile impresionante ale uleiului de ricin se datorează în principal acidului ricinoleic, care se regăsește în proporție de 86%, acesta având efect antiinflamator, purgativ și de stimulare a circulației sangvine locale.

Astfel, pentru a remedia diversele probleme ale părului (căderea părului, păr devitalizat, deteriorat) și ale scalpului (foliculită, mătreață, dermatită seboreică) nu trebuie decât să urmați câțiva pași simpli, și anume:

  1. încălziți ușor uleiul înainte de a-l folosi, pe baie de abur, având grijă ca acesta să nu apuce să se înfierbânte
  2. aplicați apoi uleiul pe scalp masând ușor pentru o distribuire uniformă
  3. înfășurați apoi părul cu o folie de plastic și un prosop gros, de preferat fierbinte
  4. lăsați să acționeze peste noapte (ideal) sau cât de mult timp aveți la dispoziție, dar nu mai puțin de 30 de minute
  5. șamponați părul în mod obișnuit, dacă este nevoie de mai multe ori, până când se elimină tot uleiul din păr.

Puteți repeta procedura de până la 3 ori pe săptămână. Pentru ca rezultatele să devină vizibile, tratamentul trebuie urmat pe o perioadă de cel puțin 8 săptămâni.

Pentru a preveni vârfurile despicate, aplicați câteva picături de ulei de ricin seara, înainte de culcare, pe vârfuri.

Pentru părul foarte deteriorat, uscat puteți aplica ulei de ricin pe toată lungimea părului, folosind un tampon de vată îmbibat în ulei călduț pe care-l treceți apoi pe fiecare șuviță în parte, pornind de la scalp spre vârfuri, după care se continuă cu pașii 3, 4 și 5 prezentați mai sus.

Pentru a preveni ruperea părului este recomandat ca după șamponare să vă înfășurați părul într-un prosop gros, fără a-l freca însă, iar când excesul de apă este absorbit de prosop să-l lăsați să se usuce în mod natural. Folosirea uscătoarelor de păr duce în timp la uscarea părului, fapt care determină ruperea acestuia, unul din motivele apariției vârfurilor despicate.

Pentru a stimula creșterea sănătoasă a genelor și sprâncenelor masați ușor câte o picătură de ulei în fiecare seară, înainte de culcare. Lăsați să acționeze până a doua zi dimineața.

Pentru a remedia problemele pielii (acnee, cearcăne, riduri, piele uscată, pete) aplicați câteva picături pe pielea curată și spălată cu apă caldă  - pentru a deschide porii, seara, înainte de culcare, și, cu mișcări circulare, masați ușor pentru câteva minute pentru ca aborbția să se facă mai repede. Lăsați să acționeze până dimineață, când clătiți cu apă caldă din abundență.

Este recomandat a se folosi ulei de ricin pur, fără alte adaosuri cosmetice (alcool, parfum etc.).

Mai multe informații puteți găsi aici.

*Materialele de pe acest site au caracter informativ. Înainte de a începe orice fel de tratament naturist trebuie să faceți un test de alergie la tipurile respective de produse. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră, înainte de a începe o cură sau un tratament naturist.

De la același autor

Ultimele din categorie