Consumaţi cât mai multe fructe şi legume în perioadele caniculare

Stil de viaţă

Consumaţi cât mai multe fructe şi legume în perioadele caniculare

    • Consumaţi cât mai multe fructe şi legume în perioadele caniculare
      Consumaţi cât mai multe fructe şi legume în perioadele caniculare

      Consumaţi cât mai multe fructe şi legume în perioadele caniculare

Aceasta este una dintre recomandările medicilor din Ministerul Sănătăţii, care au actualizat avertizările cu privire la perioadele cu temperaturi extreme.

Aceasta este una dintre recomandările medicilor din Ministerul Sănătăţii, care au actualizat avertizările cu privire la perioadele cu temperaturi extreme. Astfel, Ministerul Sănătăţii recomandă populaţiei ca în zilele caniculare să evite, pe cât posibil, expunerea prelungită la soare între orele 11:00 şi 18:00. Este recomandat, totodată, consumul zilnic de lichide (între 1,5-2 litri de lichide), fără a aştepta să apară senzaţia de sete. Este necesar un pahar de apă (sau echivalentul acestuia) la fiecare 15-20 de minute.

Medicii sfătuiesc populaţia să consume în fiecare zi cât mai multe fructe şi legume proaspete (pepene galben, roşu, prune, castraveţi, roşii), deoarece acestea conţin o mare cantitate de apă.

Potrivit MS, este obligatorie evitarea băuturilor cu conţinut ridicat de cofeină (cafea, ceai, cola) sau de zahăr (sucuri răcoritoare carbogazoase), deoarece acestea sunt diuretice. „Pe parcursul zilei se recomandă duşuri călduţe, fără a ne şterge de apă, iar aerul condiţionat trebuie reglat astfel încât temperatura să fie cu 5 grade mai mică decât temperatura ambientală. Dacă este absolut necesară expunerea la soare între orele amiezii, trebuie folosită o ţinută adecvată: pălării de soare, haine lejere şi ample, din fibre naturale, de culori deschise“, informează MS într-un comunicat.

Citește despre: