La început de primăvară e recomandat să creştem consumul de lactate

Stil de viaţă

La început de primăvară e recomandat să creştem consumul de lactate

    • La început de primăvară e recomandat să creştem consumul de lactate
      La început de primăvară e recomandat să creştem consumul de lactate

      La început de primăvară e recomandat să creştem consumul de lactate

Ce alimentaţie trebuie să adoptăm în perioada de trecere către primăvară, pentru a preveni instalarea asteniei?

Pentru prevenirea simptomelor neplăcute ale asteniei, persoanele anemice şi cu surmenaj intelectual şi fizic vor trebui să acorde o atenţie deosebită unei alimentaţii complete în vitamine naturale şi minerale, preluate din legume şi fructe proaspete. Aceste alimente vor contracara carenţele frecvente în vitaminele B, C, D şi E şi vor completa necesarul metabolic de minerale, acizi graşi (linolenic) şi unii aminoacizi esenţiali care participă la sinteza proteinelor din organism.

Se vor consuma: salate de crudităţi (urzici, spanac, creson, pătrunjel, morcov, tomate, ţelină, ridichi negre, gulie, varză, ceapă, usturoi, frunze de păpădie); sucuri de legume (urzici, spanac, sfeclă roşie, ţelină - frunze, pătrunjel, tomate, cicoare - rădăcini), cu excelente proprietăţi vitaminizante şi mineralizante; fructe proaspete (200-500 g pe zi) luate în fiecare dimineaţă, mai ales lămâi, portocale, grepfruturi, banane, mere, pere, caise, struguri, măceşe, afine, coacăze negre, fragi, cătină albă, nuci, arahide, alune, migdale dulci, smochine; sucuri de fructe (mere, pere, prune, caise, agrişe, coacăze negre şi roşii, lămâi, portocale).

O reţetă combinată cu sucuri de legume şi fructe, cu proprietăţi tonice, vitaminice şi răcoritoare, se prepară din 2-3 morcovi, o lămâie, o portocală, 3-4 mere, 10 g drojdie de bere şi o lingură miere de albine, care se consumă în cursul zilei. Efecte deosebit de bune are şi vinul tonic obţinut din amestecul de siropuri din afine, coacăze negre şi cătină albă, la care se adaugă tinctură de genţiană în 500 ml vin roşu.

Un mic dejun echilibrat energizează corpul de-a lungul întregii dimineţi. Un prânz bogat în proteine asigură energia lucrativă a muşchilor, iar o cină săracă în grăsimi pregăteşte organismul pentru un somn odihnitor.

În alimentaţia contra asteniei se poate creşte consumul de lactate (lapte, iaurt), grâu germinat, seminţe de dovleac, in şi susan, pâine integrală, cereale, ulei vegetal, supe din fulgi de ovăz, îndulcite cu miere de albine şi boabe de ienupăr, amestecate cu polen şi propolis.

*Materialele de pe acest site au caracter informativ. Înainte de a începe orice fel de tratament naturist trebuie să faceți un test de alergie la tipurile respective de produse. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră, înainte de a începe o cură sau un tratament naturist.

Citește despre: