Centru de diagnostic și tratament al cancerului de sân, inaugurat în Capitală

Social

Centru de diagnostic și tratament al cancerului de sân, inaugurat în Capitală

    • Centru de diagnostic și tratament al cancerului de sân, inaugurat în Capitală
      Mamograf

      Mamograf

Miercuri, la Spitalul de Ortopedie și Chirurgie Plastică MedLife a fost inaugurat un centru de screening, diagnostic și tratament al cancerului de sân.

La inaugurarea centrului, medicul primar în chirurgie plastică Radu Ionescu a declarat, că din echipă mai fac parte medicul primar chirurgie plastică Nicolae Antohi și medicul primar chirurgie oncologică Gabriel Gogescu.

"Centrul pe care l-am deschis aici a avut sensul de a putea avea o abordare în echipă, asta înseamnă o evaluare completă din punct de vedere al sănătății și riscului bolii la sân, aici mă refer și la formațiuni benigne și la formațiuni maligne. În acest sens considerăm că abordarea în echipă se face prin medicul oncolog, onco terapeut, chirurgul plastician, radio terapeut, imagist, radiologist. Aici avem centrul care se referă ca bloc chirurgical, aici se efectuează partea chirurgicală. Nu ne axăm strict la nivel de tratament al cancerului de sân, ci ne axăm și la prevenție, pentru că prevenția reprezintă motorul cel mai important", a menționat dr. Radu Ionescu.

Medicul a afirmat că odată cu centrul se lansează și un program de screening de sân.

"Astăzi lansăm un program de screening care va conține un consult oncologic de screening, o ecografie până în vârsta de 40 de ani sau mamografie după vârsta de 40 de ani, al doilea consult oncologic, precum și în cazul în care este necesar un consult de chirurgie plastică. Tot acest pachet este gratuit pentru abonatele MedLife, cine nu este abonat al clinicii beneficiază de un preț promoțional de 250 de lei", a mai afirmat Radu Ionescu.

Referitor la costurile unei operații de cancer la sân, medicul a spus că există foarte multe tehnici chirurgicale și astfel prețul poate varia.

"În privat, fără suportul CNAS, un pacient neasigurat cu totul inclus, adică vorbim de un pachet complex în care intră și consultații și pansamente postoperatorii și internări și actul chirurgical și anestezia pentru o mastectomie este echivalent a 2.000 de euro, pentru o reconstrucție de sân undeva la 4.200 de euro, aceste prețuri pot varia destul de mult și semnificativ din punct de vedere al prețului în funcție de ce avem de făcut. Prețurile din România sunt la jumătate — în țările vecine românii plătesc cam dublu. În Turcia o simplă mastectomie, care la noi este 2.000 de euro, ajunge între 7 și 9.000 de euro, în vestul Europei ajunge între 9 și 10.000 de euro, o reconstrucție de sân în Turcia ajunge la 15-17.000 de euro", a mai explicat medicul primar în chirurgie plastică.

El a mai anunțat că în următoarea perioadă se va efectua "o operație în premieră mondială" — o mastectomie cu reconstrucție bilaterală într-un singur timp operator folosind implanturi definitive.

"Vă pot anunța, în următoarea perioadă, legat de chirurgia de prevenție, o operație în premieră mondială — o mastectomie cu reconstrucție bilaterală într-un singur timp operator folosind implante definitive. Vor exista două echipe de chirurgie plastică — una condusă de dr. Radu Ionescu, una condusă de prof. Nicolae Antohi și o echipă de oncologie condusă de dr. Gabriel Gogescu. Această operație va dura în jur de patru ore jumătate — cinci ore jumate", a explicat Radu Ionescu.

Noul centru dispune de aparatură de ultimă generație, o sală de operație dotată cu echipamente performante, serviciu de gardă 24/24 pe zona de ATI și chirurgie, servicii de urgență, unitate de transfuzii și rezerve moderne pentru spitalizare.

Centrul mai cuprinde și o gamă complexă de proceduri și intervenții chirurgicale precum: screening ecografic, excizii sectoriale simple, ghidate ecografic sau cu reper metalic, intervenții pentru reconstrucția imediată sau tardivă a sânilor după mastectomie, dar și reconstrucția mamară în același timp cu mastectomia.