Curry poate preveni instalarea diabetului

Social

Curry poate preveni instalarea diabetului

    • Curry poate preveni instalarea diabetului
      Curry poate preveni instalarea diabetului

      Curry poate preveni instalarea diabetului

Potrivit unui studiu realizat în Thailanda, persoanele care consumă zilnic o cantitate mică de curry prezintă probabilităţi mai mici de a se îmbolnăvi de diabet, chiar dacă prin stilul de viaţă şi moştenirea genetică se confruntă cu riscuri crescute de a dezvolta această maladie.

Potrivit unui studiu realizat în Thailanda, persoanele care consumă zilnic o cantitate mică de curry prezintă probabilităţi mai mici de a se îmbolnăvi de diabet, chiar dacă prin stilul de viaţă şi moştenirea genetică se confruntă cu riscuri crescute de a dezvolta această maladie. Studiul s-a desfăşurat pe parcursul a nouă luni, timp în care voluntarii - 240 de persoane adulte prediabetice (care prezentau niveluri ridicate de zahăr în sânge, fapt care ar fi putut conduce la diabet de tipul II) - au consumat zilnic o anumită cantitate de curcumină sau o substanţă placebo.

Curcumina, o substanţă prezentă în turmeric, unul dintre ingredientele condimentului curry, este cunoscută pentru proprietăţile sale antiinflamatorii şi este un puternic antioxidant.

În timpul acestui studiu, în rândul celor 119 voluntari care au luat zilnic câte şase capsule cu extract de curcumină (250 mg) nu s-a înregistrat nici un caz de diabet de tipul II, comparativ cu grupul de 116 persoane cărora li s-au administrat capsule placebo, în care s-au înregistrat 19 noi cazuri de diabet.