Focar de tuberculoză în judeţul Suceava

Social

Focar de tuberculoză în judeţul Suceava

Şase asistaţi social din cadrul Centrului de Reabilitare Neuropsihiatrică Costâna, cu vârsta cuprinsă între 21 şi 76 de ani, precum şi un cadru medical au fost diagnosticaţi cu tuberculoză pulmonară. Potrivit purtătorului de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Suceava, Adrian Popescu, primul caz în focarul de TBC a fost înregistrat în luna ianuarie, iar de atunci a evoluat, ultimul bolnav fiind diagnosticat pe 8 octombrie.

Pe 4 octombrie, DSP Suceava a fost informată despre patru pacienţi luaţi în evidenţă de Dispensarul TBC Suceava cu tuberculoză pulmonară, demarând ancheta epidemiologică.

În urma anchetei s-au identificat încă trei pacienţi cu acelaşi diagnostic. S-au luat măsuri de investigare urgentă prin examen radiologic a tuturor asistaţilor şi personalului, atât la Dispensarul TBC Suceava, cât şi la Dispensarul TBC Rădăuţi. S-au distribuit substanţe dezinfectante, măşti, mănuşi pentru a completa stocurile insuficiente ale unităţii şi s-a identificat un spaţiu care urmează a fi amenajat ca izolator pentru pacienţii externaţi, aflaţi încă în tratament. Totodată, astăzi, 11 octombrie, se va efectua dezinfecţia generală a unităţii cu personal specializat al DSP Suceava.