Peste 9 milioane de lei pentru Spitalul orășenesc Măcin

Social

Peste 9 milioane de lei pentru Spitalul orășenesc Măcin

    • Peste 9 milioane de lei pentru Spitalul orășenesc Măcin
      Computer tomograf

      Computer tomograf

Un contract de peste 9 milioane de lei pentru modernizarea dotărilor unității spitalicești din localitate, printre acestea numărându-se și un computer tomograf, a fost încheiat de Primăria orașului Măcin din județul Tulcea.

Nicolae Topoleanu, primarul orașului Măcin, a declarat vineri că luna aceasta a încheiat un contract de finanțare pentru furnizarea de echipamente medicale necesare unității spitalicești, valoarea acestuia fiind de 9,1 milioane de lei, fără TVA.

"Primele echipamente medicale, în valoare de 3 milioane de lei, vor ajunge pe data de 20 noiembrie, computerul tomograf urmând să ajungă la spital până la finele acestui an", a menționat Topoleanu.

Acesta a mai adăugat că pentru reabilitarea clădirii ambulatoriului de specialitate al spitalului, Primăria a atras o altă finanțare în valoare de 3,5 milioane de lei, dar și că face toate eforturile pentru a depăși problemele legate de furnizarea agentului termic în unitatea medicală.

"Am acumulat o datorie de 67.000 de lei către furnizorul de gaz metan și încercăm să găsim o soluție pentru ca până pe data de 20 noiembrie să plătim facturile. Până acum nu am reușit acest lucru, fiindcă trebuia să găsim soluții pentru asigurarea cofinanțării celor două proiecte", a afirmat edilul.

Furnizorul de gaz metan din oraș a decis să înceteze contractul cu Spitalul orășenesc din Măcin din cauza debitelor mari înregistrate de această unitate, la sfârșitul iernii trecute.

Aflat de mai multe ori în ultimii nouă ani pe lista unităților medicale din județul Tulcea care trebuie închise, Spitalul din orașul Măcin funcționează în continuare în beneficiul populației cu venituri mici din zonă, care nu se poate deplasa 80 de kilometri până în orașul Tulcea. Unitatea spitalicească numără în momentul de față 13 angajați, are o capacitate de cazare de 130 de paturi, iar două etaje ale clădirii se află în conservare, pentru reducerea cheltuielilor de funcționare.