Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Slatina va fi reabilitată

Social

Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Slatina va fi reabilitată

    • Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Slatina va fi reabilitată
      Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Slatina va fi reabilitată

      Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Slatina va fi reabilitată

Săptămâna viitoare vor începe lucrările de extindere, reabilitare şi dotare cu noi echipamente medicale a Unităţii de Primiri Urgenţe (UPU) din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina, a declarat marți, Andrei Iordache, managerul unităţii sanitare.

 

 

Acesta a mai spus că investiţia se ridică la aproape şapte milioane lei, însă pentru anul în curs a fost prevăzută în buget suma de un milion de lei, urmând ca proiectul investiţional să continue în 2014.

"A fost ordinul de începere a lucrărilor, mai trebuie două avize pentru ca lucrările să fie demarate. Este o chestiune de câteva zile, probabil la începutul săptămânii viitoare vor începe lucrările. Va fi extinsă şi reabilitată unitatea de primiri urgenţe, va fi dotată cu echipamente medicale. Este un proiect major, de reconfigurare a UPU într-un termen de doi ani. Finanţarea este asigurată de la bugetul Consiliului Judeţean Olt şi Primăriei Slatina şi se ridică, în total, la o sumă de aproape şapte milioane lei", a afirmat Andrei Iordache, care a adăugat că pe întreaga perioadă a lucrărilor de extindere şi reabilitare UPU va funcţiona normal.

Andrei Iordache a precizat că anul acesta vor continua dotările cu aparatură medicală. Secţia ginecologie va fi dotată cu o linie laparoscopică de ultimă generaţie, în valoare de 70.000 de euro, începând din prima lună a anului viitor, iar în luna decembrie Secţia de sterilizare va fi dotată cu o linie automatizată de sterilizare a instrumentarului medical, în valoare de 80.000 euro.

Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina a menționat că sunt în lucru proiecte şi documentaţii pentru investiţii ce ar putea beneficia de finanţare nerambursabilă, din fonduri europene. Cu fonduri nerambursabile ar putea fi reabilitat blocul materno-infantil şi ar putea fi reabilitate termic clădirile unităţii spitaliceşti.

Anul trecut a fost finalizată o investiţie de peste trei milioane de euro, cu fonduri europene, care a vizat reabilitarea şi dotarea cu echipamente medicale noi a Ambulatorului Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina.