Actorii Tamara Buciuceanu-Botez și Ion Caramitru au fost distinși cu premiul "Aristizza Romanescu", de către Academia Română

19 Decembrie 2013 16:00 Oana Hîncu Social

Joi, la primirea premiului "Aristizza Romanescu", acordat de către Academia Română, actrița Tamara Buciuceanu-Botez a spus că "oamenii trebuie să trăiască de parcă ar fi nemuritori".

 

Joi, membrii Academiei Române au acordat premiile instituției pentru anul 2011, eveniment care a avut loc în Aula Academiei Române.

Premiul "Aristizza Romanescu" a fost acordat ex-aequo (la egalitate) actriței Tamara Buciuceanu-Botez pentru întreaga creație teatrală și cinematografică și lui Ion Caramitru pentru lucrarea "Macbeth. Un studiu".

Odată cu primirea distincției, Tamara Buciuceanu-Botez a ținut un scurt discurs, în care a menționat că "sunt mândră că sunt româncă, îmi iubesc țara și neamul și mulțumesc lui Dumnezeu că mai trăiesc".  În același discurs, actrița a mai spus că "e greu la deal, e foarte greu, dar dacă trăim, trebuie să trăim ca și cum am fi nemuritori".

La rândul său, Ion Caramitru a mulțumit Academiei pentru distincția primită, adăugând că, în prezent, teatrul a reușit să fie în fruntea reînvierii morale a poporului român.

"Teatrul își reîncepe soarta", a spus actorul.

În ceremonia prezidată de Ionel Haiduc, președintele forului, au fost premiate personalități din toate domeniile de activitate, științifice, sociale și artistice.

De la același autor

Ultimele din categorie