Zilele mondiale fără telefon mobil: 6-8 februarie

7 Februarie 2014 14:33 Oana Hîncu Social

Ajunse la cea de-a 14-a ediție, "Zilele mondiale fără telefon mobil" sunt marcate în perioada 6-8 februarie, la inițiativa francezului Philip Marso, autorul primului roman scris sub formă de SMS.

 

Pe toată durata manifestărilor, oamenilor li se propune să renunțe la folosirea telefoanelor mobile și a smartphone-urilor sau măcar să reducă numărul convorbirilor, scopul fiind acela de a atrage atenția utilizatorilor asupra dependenței față de telefonul mobil, a temerii de a nu rămâne izolat de societate dacă nu ar mai folosi această unealtă de comunicare (nomofobie), și îi invită pe aceștia să reflecteze la modul în care tehnologia modernă a schimbat modalitățile de comunicare.

Marcate pentru prima dată pe 6 februarie 2001, "Zilele mondiale fără telefon mobil" au avut drept inspirație un cântec francez din anul 1970, în interpretarea lui Nino Ferrer: ''Gaston, sună telefonul, dar, ca întotdeauna, nimeni nu ridică receptorul''.

Începând cu anul 2004, manifestările "Zilelor mondiale fără telefon mobil" se desfășoară pe perioada a trei zile 6,7 și 8 februarie.

Citește alte articole despre: comunicare, smartphone, telefon mobil, mijloc de comunicare

De la același autor

Ultimele din categorie