Medicina naturistă. Tainele sănătăţii, tinereţii şi frumuseţii

Social

Medicina naturistă. Tainele sănătăţii, tinereţii şi frumuseţii

    • Medicina naturistă. Tainele sănătăţii, tinereţii şi frumuseţii
      Coperta cărţii "Medicina naturistă. Tainele sănătăţii, tinereţii şi frumuseţii"

      Coperta cărţii "Medicina naturistă. Tainele sănătăţii, tinereţii şi frumuseţii"

Autorul îşi doreşte să aducă prin publicarea acestei lucrări un aport concret în menţinerea sănătăţii semenilor, să deschidă larg porţile farmaciei naturii şi să ofere acces liber tuturor căutătorilor de virtuţi medicinale în bogata floră spontană şi cultivată ce ne înconjoară.

Pentru cei care consideră sănătatea cea mai mare bogăţie, Editura Doxologia le vine în întâmpinare cu publicarea lucrării: „Medicina naturistă. Tainele sănătăţii, tinereţii şi frumuseţii”, autor Constantin Milică.

În cele două volume se  încearcă o detaliere  a problemelor ridicate de circa 150 de maladii umane, cu amănunte privind etiopatologia, simptomele caracteristice, evoluţiile posibile, tratamentele naturiste şi alopate, regimurile alopate, regimurile alimentare.

Conducător de doctorat, profesor consultant al Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară „Ion Ionescu de la Brad”, Constantin Milică, a publicat 1050 lucrări din care 32 cărţi, tratate, monografii, 4 cursuri universitare de fiziologie, caiete de lucrări practice de fiziologie, 252 lucrări ştiinţifice, 207 în limba română, 35 în limbi străine, 10 lucrări apărute în străinătate. Autorul îşi doreşte să aducă prin publicarea acestei lucrări un aport concret în menţinerea sănătăţii semenilor, să deschidă larg porţile farmaciei naturii şi să ofere acces liber tuturor căutătorilor de virtuţi medicinale în bogata floră spontană şi cultivată ce ne înconjoară.

Omenirea are  şansa valoroasă de a putea apela la  sprijinul naturii înconjurătoare, capabilă  să pună la dispoziţie nesecate izvoare de sănătate care sălăşluiesc în covorul verde – frunzele, florile, fructele şi rădăcinile plantelor cu proprietăţi medicinale. Fitoterapia este o procedură de prevenire amelioarare sau vindecare a multor suferinţe, începând de la omul primitiv şi până în zilele noastre. Noţiunea de filoterapie, ca ramură a medicinii din fiecare etapă a dezvoltării civilizaţiei, defineşte totalitatea procedeelor terapeutice, bazate pe utilizarea unor plante în scopuri profilactice sau curative, de combatere a diferitelor afecţiuni maladive. Capacitatea terapeutică  a plantelor medicinale este datorată complexului de substanţe bioactive, organice şi minerale pe care le conţin. În mod deosebit acţionează grupele de substanţe complexe (alcaloizi, taninuri, saponine, glicozide, acizi, alcooli, fenoli, cetone, terpenoide etc.), care sunt sintetizate în urma reacţiilor metabolice reglate  de garniturile enzimatice, caracteristice fiecărei specii vegetale. Multiplele procedee fitoterapeutice combinate cu remediile alopate prezentate în cele aproximativ 900 de pagini sunt folositoare pentru prevenirea şi combaterea multor afecţiuni care pun în pericol sănătatea şi durata de viaţă a populaţiei.

Fitoterapia ştiinţifică, bazată pe experienţa multimilenară a popoarelor de pe întreg mapamondul, are ca obiectiv  valorificarea miilor de specii de plante medicinale şi aromatice, din flora spontană şi cultivată.

Tezaurul  floristic foarte bogat şi diversificat din spaţiul carpato-danubiano- pontic şi tradiţia foarte veche a utilizării plantelor  în terapeutica populară constituie premisele unei orientări decisive spre fitoterapie, cu efecte bine cunoscute în alinarea şi vindecarea multor suferinţe umane.

Materia primă medicinală din flora noastră, mai puţin poluată decât în restul Europei, este tot mai solicitată de cei care îşi manifestă interesul valorificării covorului vegetal, în scopul obţinerii de produse finite pentru terapia medicală, cosmetică şi alimentaţie naturistă.

Cartea "Medicina naturistă. Tainele sănătăţii, tinereţii şi frumuseţii", autor prof. univ. dr. Constantin Milică poate fi cumpărată de la magazinul online Doxologia, de la librăriile Doxologia, precum şi de la celelalte librării din Iaşi şi din ţară.