ANTREC a lansat un program special de Crăciun

Social

ANTREC a lansat un program special de Crăciun

    • ANTREC a lansat un program special de Crăciun
      ANTREC a lansat un program special de Crăciun

      ANTREC a lansat un program special de Crăciun

Un comunicat de presă al Asociației Naționale de Turism Rural, Ecologic și Cultural (ANTREC) a anunțat joi lansarea în premieră a programului "Tradițiile Crăciunului cu ANTREC".

Programul "Tradițiile Crăciunului cu ANTREC" oferă turiștilor posibilitatea de a se caza în pensiunile rurale atât de Crăciun, cât și de Anul Nou,  până la ora actuală, în program înscriindu-se pensiuni din județele Argeș, Brașov, Buzău, Gorj, Mehedinți, Neamț și Sibiu.

Maria Stoian, președintele fondator al ANTREC, a precizat că "turiștii români preferă să petreacă sărbătorile de iarnă, în special perioada Crăciunului, în familie sau alături de rude și prieteni sau într-un cadru autentic românesc, plin de tradiții".

Prețurile de cazare variază de la 40 de lei de persoană, fără mic dejun, la o pensiune de 2 margarete, până la 600 de lei de persoană pentru 3 nopți, cu toate mesele incluse, la o pensiune de 4 margarete, media fiind de 500 - 600 de lei de persoană, pentru 3 nopți de cazare, cu masa de Crăciun inclusă.

"O altă noutate a programului Tradițiile Crăciunului cu ANTREC este aceea că include atât perioada Crăciunului pe rit nou, cât și cea pe rit vechi, pe 7 ianuarie, deoarece atât în România, cât și în țările din jur, precum Republica Moldova, Ucraina sau Serbia, există ortodocși care sărbătoresc ritul vechi. Programul este complex și nu include doar masa și cazare, ci, așa cum spune numele, familiarizează turiștii cu bogatele noastre tradiții de Crăciun", a menționat Mihai Chiruc, președintele executiv al ANTREC.

"Neața la Moș Ajun", "Brezaia sau capra rucăreană", colinde, "vizita lui Moș Crăciun", "Tăiatul porcului ca în Banat", "Dansul măștilor", sunt doar câteva din tradițiile de care vor avea parte turiștii.